Over ons

<- Eetbare tuinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWij zijn twee Rozen (Rozemarijn en Roos) die heel enthousiast worden van tuinen die vol staan met lekkere planten. Nadat we in 2010 de opleiding voor permacultuur volgden zijn we begonnen om samen eetbare tuinen te ontwerpen. Hoe meer we leren over eetbare planten en mooie tuinen hoe leuker we het vinden. Wat ons betreft is permacultuur een prachtige manier om eetbare planten in een (stadse) siertuin te integreren.

 

 

Contact

Heb je interesse in een tuinontwerp of ideeën/vragen over wat er mogelijk is in jouw achtertuin/balkon? Neem dan ook contact met ons op via info@roosgoesgreen.nl. Wij zijn gevestigd in Den Haag, maar tuinontwerpen zijn ook mogelijk buiten de regio. Aanlegwerkzaamheden buiten de regio Den Haag in overleg.


icon_roos2  Rozemarijn van West (roosgoesgreen)

Rozemarijn met plantjesIn 2010 volgde ik de Permaculture Design Course bij Permaculture Eden in Frankrijk. Een stoomcursus van twee weken op een boerderij waar zelfvoorzienend werd geleefd. Het enthousiasme voor de ideeën achter de permacultuurprincipes was meteen gewekt (zie de blog Permacultuurcursus: bijna boerin, alleen nog een boerderij). Dit betekende ook het einde van mijn kantoorbaan bij het UAF-Stichting voor vluchtelingstudenten. Voor extra verdieping en praktijkervaring volgde ik in 2012 ook nog de jaaropleiding permacultuur van de Permacultuurschool Nederland (hoofddocent Taco Blom). Al eerder in 2010 deed ik een cursus biologisch dynamisch (BD) tuinieren bij de Kraaybekerhof en werkte anderhalf jaar mee bij BD Tuinderij Amelis’hof in Bunnik (lees ook mijn blog over BD-landbouw op Amelis’hof).

Voor de tuinontwerpen werk ik samen met een andere Roos:

icon_roos2  Roos Beute

Roos en vesperRoos Beute zit al vanaf 2007 in de groene hoek. Van 2007 tot 2011 was ze werkzaam als projectleider educatie, bij stichting elemenTree in Den Haag. Ze organiseerde daar allerlei natuurbelevingsactiviteiten voor schoolkinderen. Maar eigenlijk wilde ze het liefst zelf met haar handen in de aarde wroeten. Daarom volgde ze in 2012 ook de jaaropleiding permacultuur van de Permacultuurschool Nederland bij Taco Blom. Naast het ontwerpen en aanleggen van permacultuur tuinen, organiseert ze natuurbelevingsprojecten voor kinderen zoals natuurspeeldagen en moestuinieren in vierkante meter bakken. En inmiddels is ze ook een superleuke moeder van twee superstoere meisjes! Mede door haar tijd op de kunstacademie vertaalt ze met gemak ideeën voor tuinen in creatieve ontwerpen of leuke tekeningen. Zo komen ook het ontwerp voor onze website, het logo en de flyers bij haar vandaan.