Werkwijze

<- Eetbare tuinen

Mooi en eetbaar

Mooi en eetbaar

Bij onze ontwerpen staat voorop staat dat het een mooie tuin wordt waarin in elk seizoen wat te beleven is. De eetbare planten zijn onderdeel van de siertuin. Waar mogelijk kiezen we eetbare planten die een hoge sierwaarde hebben. De keuze van de eetbare planten stemmen we af op jullie wensen en de beschikbare tijd. Wil je zo veel mogelijk uit eigen tuin eten? Dan integreren we eenjarige groenten in het tuinontwerp. Heb je daar geen tijd voor dan zijn er volop mogelijkheden voor vaste planten die weinig onderhoud vragen maar ook eetbaar zijn (denk aan kruiden, kleinfruit, fruitbomen en vaste groenten).


Natuurlijk permacultuur

Natuurlijk

Wij werken op basis van permacultuurprincipes (lees hier meer over hoe wij permacultuurprincipes gebruiken in onze ontwerpen). We proberen zo veel mogelijk een duurzaam systeem te creëren waarbij alle planten elkaar ondersteunen en de grond niet verarmt. Permacultuurtuinen zijn altijd zogenaamde ‘polyculturen’ waar fruitbomen, vaste planten, groenten, kruiden en bloemen door elkaar staan.


Biologisch

Biologisch

We werken uitsluitend met biologische zaden en zo veel mogelijk met biologisch plantgoed en biologische grond zonder turf (voor de winning van turf worden natuurgebieden afgegraven). Uiteraard maken we geen gebruik van chemische (bestrijdings)middelen.


Natuurlijke materialen en hergebruik

Materiaal

We gebruiken in de aanleg alleen natuurlijke materialen of hergebruiken aanwezige materialen op een creatieve manier. We werken veel met onbewerkt kastanjehout, robinia (acacia) of lariks. Met wilgentenen maken we schuttingen en andere bouwwerken.


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in jouw tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk eerst onze specialiteiten.