Kookworkshops

! Uitgesteld tot na de corona-perikelen !

22 maart: Lekker lunchen zonder brood, Den Haag

Deze workshop geeft je een hoop inspiratie en nieuwe ideeën om je dubbele boterham te vervangen door allerlei andere leuke en voedzame gerechtjes die je ook kunt meenemen. Denk aan hartige en glutenvrije wraps, kruidige wortelbeignets, vegetarische sushi of tempeh-spiesjes. Natuurlijk moeten er ook een paar zoete tussendoortjes bij, uiteraard zonder suiker en glutenvrij.

Ik begin met een korte toelichting op de ingrediënten die we gaan gebruiken en wat wetenswaardigheden over brood, gluten, koolhydraatarm of juist niet en er is ruimte voor vragen. Daarna gaan we in groepjes een aantal gerechten maken en die gezamenlijk opeten. Alle ingrediënten zijn biologisch.

hiziki

Praktische informatie:

Zondag 22 maart 10.30 – 14 u

Kookstudio ‘ Peer Catering in de Hagedis, Waldeck Pyrmontkade

Prijs: €55,- pp

Aanmelden: info@roosgoesgreen.nl

 

Op locatie

Op aanvraag kan ik ook kookworkshops verzorgen waarin gezond en lekker gecombineerd worden. Ik geef uitleg over gezonde voeding en je gaat zelf aan de slag in de keuken met gezonde, biologische ingrediënten. Puur natuur en alles suiker- en tarwevrij. Ik heb een aantal leuke sfeervolle plekken om de workshops te geven, maar kan de workshop in overleg ook op locatie verzorgen. Een leuke manier om je hapjes voor een vrijgezellenfeestje of een verjaardag gezamenlijk klaar te maken of als bedrijfsuitje. Mail voor meer informatie naar info@roosgoesgreen.nl.

 

Thema’s kookworkshops:

Rauwe-brownies_webbhapjes-high-tea_webbportobello-groot_webbavocado-limoen-smoothie_webb

Zoet zonder suiker

In deze workshop maak je kennis met gezonde alternatieven voor suiker. Van stevia tot yaconsiroop. Je krijgt uitleg over de kenmerken van de verschillende alternatieve zoetstoffen en leert ze toe te passen in de gerechten die we maken.

 Healthy hightea

Superleuk zo’n high tea waarbij je zowel zoete als hartige hapjes kunt proeven, maar jammer als je met een opgezette buik naar huis gaat van alle suiker en gluten. Dat kan beter! In deze workshop zijn alle hapjes suiker- en glutenvrij. Denk aan glutenvrije scones met rijstmeel, smeuïge brownies van amandelmeel, zalmrolletjes met spinaziewraps of paddenstoelen gevuld met eigengemaakte pesto. Dat is pas optimaal genieten ;-).

Lekker lunchen zonder brood

Heb je ook genoeg van je broodbuik, maar valt het nog niet mee om die lekkere boterham te laten staan? Kom dan inspiratie opdoen voor een broodvrije lunchbox in deze workshop. Je leert hoe je met gezonde bereidingsmethoden lekkere lunchgerechten kunt maken met groenten, noten, zeewier, vlees en vis (ook vegetarische variant mogelijk). Ook krijg je uitleg over de (glutenvrije) alternatieven voor tarwemeel. Al naar het gelang het seizoen komen ook fermenteren, kiemgroenten of het weken van noten aan bod.

Gezond ontbijt, superfoods en groene smoothies

Een goed begin (ontbijt) is het halve werk. En afwisseling de andere helft ;-). In deze workshop krijg je minimaal 5 ontbijtsuggesties met uitleg over superfoods en het belang van weken. Daarnaast krijg je uitleg over de verschillen tussen groene smoothies en groentensappen en leer je de basisregels voor een snelle gezonde smoothie.