Kookworkshops


Zondag 18 juni 2017 kookworkshop ‘Gezond met zeewier’

Zeewier is superfood. Bomvol belangrijke mineralen zoals jodium en ook nog eens een goede bron van eiwitten en omega 3 vetzuren. Raar toch dat we als kustland zo weinig zeewier in ons voedingspatroon hebben zitten? In deze kookworkshop leer je hoe lekker en veelzijdig zeewier kan zijn en hoe je de verschillende soorten kunt gebruiken. Als tapenade, in de soep, als salade, in sushi (raw food) en zelfs in toetjes! We werken met biologische volwaardige ingrediënten en alle gerechten zijn vegetarisch. Lees hier meer over waarom zeewier zo gezond is!

Wanneer: zondag 18 juni, 11-14 uur

Locatie: 2e messstraat Scheveningen (Den Haag)

Kosten: €50,-

Aanmelden:  info@roosgoesgreen.nl


Op locatie

Op aanvraag kan ik ook kookworkshops verzorgen waarin gezond en lekker gecombineerd worden. Ik geef uitleg over gezonde voeding en je gaat zelf aan de slag in de keuken met gezonde, biologische ingrediënten. Puur natuur en alles suiker- en tarwevrij. Ik heb een aantal leuke sfeervolle plekken om de workshops te geven, maar kan de workshop in overleg ook op locatie verzorgen. Een leuke manier om je hapjes voor een vrijgezellenfeestje of een verjaardag gezamenlijk klaar te maken of als bedrijfsuitje. Mail voor meer informatie naar info@roosgoesgreen.nl.

Locaties kookworkshops:

Thema’s kookworkshops:

Rauwe-brownies_webbhapjes-high-tea_webbportobello-groot_webbavocado-limoen-smoothie_webb

Zoet zonder suiker

In deze workshop maak je kennis met gezonde alternatieven voor suiker. Van stevia tot yaconsiroop. Je krijgt uitleg over de kenmerken van de verschillende alternatieve zoetstoffen en leert ze toe te passen in de gerechten die we maken.

 Healthy hightea

Superleuk zo’n high tea waarbij je zowel zoete als hartige hapjes kunt proeven, maar jammer als je met een opgezette buik naar huis gaat van alle suiker en gluten. Dat kan beter! In deze workshop zijn alle hapjes suiker- en glutenvrij. Denk aan glutenvrije scones met rijstmeel, smeuïge brownies van amandelmeel, zalmrolletjes met spinaziewraps of paddenstoelen gevuld met eigengemaakte pesto. Dat is pas optimaal genieten ;-).

Lekker lunchen zonder brood

Heb je ook genoeg van je broodbuik, maar valt het nog niet mee om die lekkere boterham te laten staan? Kom dan inspiratie opdoen voor een broodvrije lunchbox in deze workshop. Je leert hoe je met gezonde bereidingsmethoden lekkere lunchgerechten kunt maken met groenten, noten, zeewier, vlees en vis (ook vegetarische variant mogelijk). Ook krijg je uitleg over de (glutenvrije) alternatieven voor tarwemeel. Al naar het gelang het seizoen komen ook fermenteren, kiemgroenten of het weken van noten aan bod.

Gezond ontbijt, superfoods en groene smoothies

Een goed begin (ontbijt) is het halve werk. En afwisseling de andere helft ;-). In deze workshop krijg je minimaal 5 ontbijtsuggesties met uitleg over superfoods en het belang van weken. Daarnaast krijg je uitleg over de verschillen tussen groene smoothies en groentensappen en leer je de basisregels voor een snelle gezonde smoothie.