Kookworkshops


Zondag 19 maart 2017 kookworkshop Healthy High Tea! 


Wel zin in lekkere feestelijke hapjes, maar niet in een overload aan suiker en gluten en een opgezette buik?! Doe dan mee met de kookworkshop Healthy High Tea op de superleuke locatie van Boerin en de kok; een kookstudio in een boerderij onder de rook van Amsterdam.

High tea handenDe high tea bestaat zowel uit zoete als uit hartige hapjes dus er valt vanalles te beleven in de keuken. Denk aan glutenvrije scones met kokosmeel, smeuïge pompoencake met sinaasappelfrosting, wraps van kikkererwtenmeel of sushi met notenvulling. Aan de hand van de recepten kijken we welke gezonde(re) alternatieven er zijn voor suiker en tarwe. Na het kokkerellen gaan we gezamenlijk proeven en genieten van de gemaakte hapjes. Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch en deze keer ook lactosevrij.

Wanneer: zondag 19 maart, 14.30-17.30 uur

Locatie: Kookstudio van Boerin en de kok in Amstelveen

Kosten: €45,-

Aanmelden:  info@roosgoesgreen.nl


Zondag 16 april 2017 kookworkshop Gezonde darmen

gezonde darmenWil jij leren wat je met je voeding kunt doen om je darmen gezond te maken? In deze kookworkshop krijg je uitleg en tips wat je dagelijks kunt doen om je darmen te ondersteunen. Want als je darmen niet op orde zijn kan je gezond eten wat je wilt, maar komen de voedingsstoffen alsnog niet in je bloed terecht. Zonde! Leer zelf echte bouillon te maken, te fermenteren en je eigen zuurkool te maken, hoe je lekkere toetjes met gelatine kunt maken en wat ideale darmendrankjes zijn. We gaan lekker zelf aan de slag deze ochtend zodat je met inspiratie en goed gesmeerde darmen weer naar huis gaat!

Wanneer: zondag 16 april, 11-14 uur

Locatie: Kookstudio van Boerin en de kok in Amstelveen

Kosten: €45,-

Aanmelden:  info@roosgoesgreen.nl


Op locatie

Op aanvraag kan ik ook kookworkshops verzorgen waarin gezond en lekker gecombineerd worden. Ik geef uitleg over gezonde voeding en je gaat zelf aan de slag in de keuken met gezonde, biologische ingrediënten. Puur natuur en alles suiker- en tarwevrij. Ik heb een aantal leuke sfeervolle plekken om de workshops te geven, maar kan de workshop in overleg ook op locatie verzorgen. Een leuke manier om je hapjes voor een vrijgezellenfeestje of een verjaardag gezamenlijk klaar te maken of als bedrijfsuitje. Mail voor meer informatie naar info@roosgoesgreen.nl.

Locaties kookworkshops:

Thema’s kookworkshops:

Rauwe-brownies_webbhapjes-high-tea_webbportobello-groot_webbavocado-limoen-smoothie_webb

Zoet zonder suiker

In deze workshop maak je kennis met gezonde alternatieven voor suiker. Van stevia tot yaconsiroop. Je krijgt uitleg over de kenmerken van de verschillende alternatieve zoetstoffen en leert ze toe te passen in de gerechten die we maken.

 Healthy hightea

Superleuk zo’n high tea waarbij je zowel zoete als hartige hapjes kunt proeven, maar jammer als je met een opgezette buik naar huis gaat van alle suiker en gluten. Dat kan beter! In deze workshop zijn alle hapjes suiker- en glutenvrij. Denk aan glutenvrije scones met rijstmeel, smeuïge brownies van amandelmeel, zalmrolletjes met spinaziewraps of paddenstoelen gevuld met eigengemaakte pesto. Dat is pas optimaal genieten ;-).

Lekker lunchen zonder brood

Heb je ook genoeg van je broodbuik, maar valt het nog niet mee om die lekkere boterham te laten staan? Kom dan inspiratie opdoen voor een broodvrije lunchbox in deze workshop. Je leert hoe je met gezonde bereidingsmethoden lekkere lunchgerechten kunt maken met groenten, noten, zeewier, vlees en vis (ook vegetarische variant mogelijk). Ook krijg je uitleg over de (glutenvrije) alternatieven voor tarwemeel. Al naar het gelang het seizoen komen ook fermenteren, kiemgroenten of het weken van noten aan bod.

Gezond ontbijt, superfoods en groene smoothies

Een goed begin (ontbijt) is het halve werk. En afwisseling de andere helft ;-). In deze workshop krijg je minimaal 5 ontbijtsuggesties met uitleg over superfoods en het belang van weken. Daarnaast krijg je uitleg over de verschillen tussen groene smoothies en groentensappen en leer je de basisregels voor een snelle gezonde smoothie.