Kookworkshops

Zondag 5 mei 2019 wegens succes nog een keer!

Connect to your gutfeeling –¬†Een kook- en yoga workshop voor gezonde darmen!

In deze kook & yoga workshop leer je wat je dagelijks met voeding en lichaamswerk kunt doen om je darmen gezond te maken.

Je lekker in je lijf voelen begint in je darmen. Je kunt gezond eten wat je wilt, maar als je darmen niet op orde zijn komen al die belangrijke voedingsstoffen je lichaam niet in. Je darmen zijn ook de plek waar je gut feeling huist. Kan jij voelen wat jouw lijf nodig heeft?

Tijdens deze dag gaan we contact maken met je gut feeling en leer je verschillende practices om je darmen gezond te maken en te houden. Je leert yoga-oefeningen die een goede vertering ondersteunen. En oefeningen die je darmen helpen om los te laten wat losgelaten mag worden. Zodat de energie weer vrij kan gaan stromen. Dan kom je weer meer in contact met je onderbuikgevoel. Die weet namelijk meestal precies wat je nodig hebt. Qua eten maar ook qua rust en dagritme.
We gaan deze dag lekker zelf aan de slag in de keuken om een heerlijke en gezonde lunch te (leren) bereiden, voor een happy “gut”. Leer hoe je makkelijk gefermenteerde groenten in je maaltijden verwerkt. En hoe je met een heerlijke vegan chocoladepudding je darmwand zacht en elastisch houdt.

Globaal programma:
10.15 inloop/welkom
10.30 start programma
– aankomen en kennismaken met een kop thee en een hapje
– aankomen in en contact maken met je lichaam
– smoothie demo
– kookworkshop/bereiden lunch
– oppeuzelen eigen gemaakte lunch ūüôā
– time to digest (pauze)
– yoga to digest
– afronding van de dag met een lekker hapje tot 17.00 uur.

Facilitators:
Rozemarijn Van West
Blanca Blanca

Praktisch:
Deelnamekosten ‚ā¨90 pp
Inschrijven en meer informatie via info@roosgoesgreen.nl of blanca@b-conscious.nl
Locatie: Amsterdam (precieze plek maken we zo snel mogelijk bekend)


Op locatie

Op aanvraag kan¬†ik ook kookworkshops verzorgen¬†waarin gezond en lekker gecombineerd¬†worden. Ik geef uitleg over gezonde voeding en je gaat zelf aan de slag in de keuken met gezonde, biologische ingredi√ęnten. Puur natuur en alles suiker- en tarwevrij.¬†Ik heb een aantal leuke sfeervolle plekken om de workshops te geven, maar kan de workshop in overleg ook op locatie verzorgen. Een leuke manier om je hapjes voor een vrijgezellenfeestje of een verjaardag gezamenlijk klaar te maken of als bedrijfsuitje. Mail voor meer informatie naar¬†info@roosgoesgreen.nl.

Locaties kookworkshops:

  • Kookstudio¬†Boerin en de kok¬†Boerderij in Amstelveen
  • Vegetarisch biologisch Restaurant Symbiose¬†Den Haag
  • Kookstudio ’s Peer catering in de Grote Pyr, Den Haag

Thema’s kookworkshops:

Rauwe-brownies_webbhapjes-high-tea_webbportobello-groot_webbavocado-limoen-smoothie_webb

Zoet zonder suiker

In deze workshop maak je kennis met gezonde alternatieven voor suiker. Van stevia tot yaconsiroop. Je krijgt uitleg over de kenmerken van de verschillende alternatieve zoetstoffen en leert ze toe te passen in de gerechten die we maken.

 Healthy hightea

Superleuk zo‚Äôn high tea waarbij je zowel zoete als hartige hapjes kunt proeven, maar jammer als je met een opgezette buik naar huis gaat van alle suiker en gluten. Dat kan beter! In deze workshop zijn alle hapjes suiker- en glutenvrij. Denk aan glutenvrije scones met rijstmeel, smeu√Įge brownies van amandelmeel, zalmrolletjes met spinaziewraps of paddenstoelen gevuld met eigengemaakte pesto. Dat is pas optimaal genieten ;-).

Lekker lunchen zonder brood

Heb je ook genoeg van je broodbuik, maar valt het nog niet mee om die lekkere boterham te laten staan? Kom dan inspiratie opdoen voor een broodvrije lunchbox in deze workshop. Je leert hoe je met gezonde bereidingsmethoden lekkere lunchgerechten kunt maken met groenten, noten, zeewier, vlees en vis (ook vegetarische variant mogelijk). Ook krijg je uitleg over de (glutenvrije) alternatieven voor tarwemeel. Al naar het gelang het seizoen komen ook fermenteren, kiemgroenten of het weken van noten aan bod.

Gezond ontbijt, superfoods en groene smoothies

Een goed begin (ontbijt) is het halve werk. En afwisseling de andere helft ;-). In deze workshop krijg je minimaal 5 ontbijtsuggesties met uitleg over superfoods en het belang van weken. Daarnaast krijg je uitleg over de verschillen tussen groene smoothies en groentensappen en leer je de basisregels voor een snelle gezonde smoothie.