Amandelkaas

Foto: R. van West

Mijn favoriete manier om de amandelpulp te gebruiken die je overhoudt als je zelf amandelmelk maakt. Met dit recept maak je er eenvoudig een lekker smeersel van. Lekker op een plak koolrabi. Of gebruik slablaadjes om het in te serveren, of op een plak komkommer als je ‘rauw’ wilt blijven ;-).

Ingrediënten:

  • Amandelpulp van ongeveer 75 gram amandelen voor amandelmelk
  • 2 el citroensap
  • 1 el tahin
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el (kalamata)olijven, fijngesneden
  • 1 el kappertjes of 1 augurk, fijngesneden
  • 1 tl djinten/komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl misopasta (of zout)
  • flink wat olijfolie, eventueel aangevuld met hennep- of arganolie
  • flink wat verse kruiden zoals koriander, bieslook of dille, afhankelijk van het seizoen

Bereiding:

– Alle ingrediënten mengen en olijfolie toevoegen tot het een smeuïg mengsel is. Op smaak maten met peper en zout.

 

8 gedachten over “Amandelkaas

  1. Heerlijk! Ik ga de volgende keer een versie met cacao proberen. Gezonder nutella zeg maar! Net inspiratie opgedaan op internet.

    • Oh dan laat je de blender misschien heel lang draaien? Ik doe het een paar minuten in mijn vitamix blender en giet het dan nog door een kaasdoek; dan blijft er flink wat pulp achter en is de amandelmelk lekker zacht en dun.

  2. Prima ,die gezonde recepten klaarmaken en eten.Ik zou wel willen maar ik heb al 35 jaar de ziekte van Parkinson (ziekte van de vermoeidheid) en heb net genoeg energie om mijn dag door te komen . De dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, douchen, eten, huishouden doen ,e-mail bijhouden en boodschappen doen of een bezoekje afleggen vergen zoveel van mij ,dat ik echt niet nog eens al die mix-hak-pureer recepten kan uitproberen. Maar ik zou dat wel willen. En kant en klaar zijn die etenswaar niet te krijgen.
    Wie heeft een goed idee hier over ?

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.