Pastinaak-kastanje soep

Een lekker wintersoepje om je op sneeuw-dagen als deze aan op te warmen. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met welke knollen je er in doet. Ook de hoeveelheden komen niet zo nauw; ik gok dat je met onderstaande recept wel voor 3p genoeg hebt. Serveer het met een flinke dot zure room of crème fraîche, dat helpt de vertering een handje!

Ingrediënten:

  • 1 ui of stuk prei
  • 3 pastinaken
  • 1/2 knolselderij (of andere knollen, hoeveelheid komt niet zo nauw)
  • Als je hebt: 1 cup gekookte kastanjes
  • 1/2 liter (kippen)bouillon (liefst homemade natuurlijk, of bijvoorbeeld van de kleine soepfabriek)
  • Zout en peper, eventueel een laurierblad
  • Crème fraîche of zure room naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering, of als je hebt notenkruid (shiso), dat combineert hier heel lekker mee

Bereiding

– Fruit de ui aan in wat ghee of ontgeurd kokosvet tot ze glazig zijn

– Voeg de in stukken gesneden pastinaak en andere knollen toe

– Giet de bouillon eroverheen en eventueel nog wat extra water tot alles bijna onder staat

– Draai er wat versgemalen peper in, en eventueel het laurierblad en de kastanjes

– Laat het koken tot de knollen zacht en gaar zijn

– Verwijder dan het laurierblad (niet vergeten!) en pureer de massa tot helemaal glad met een staafmixer. Voeg water of room toe om de gewenste dikte te bereiken.

РServeer met een flinke lepel cr̬me frąche erin en versgehakte peterselie of notenkruid

3 gedachten over “Pastinaak-kastanje soep

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.