Tuinontwerp

Tuinontwerp door ‘Rozen in je tuin’

Rozen in je tuin
Rozen in je tuin

Wil je een mooie, speelse achtertuin met weinig onderhoud, die ook nog eens om op te eten is? Met de principes van permacultuur ontwerp ik (Rozemarijn) samen met Roos achtertuinen vol eetbare planten (inclusief aanleg en onderhoud indien gewenst). Denk aan frambozen en bramen langs je terras in de zomer, klimmende kiwi’s in de hoogte, eetbare bloemen op je salade en uitzicht op decoratieve uien en artisjokken.

In 2010 volgde ik de Permaculture Design Course bij Permaculture Eden in Frankrijk. Voor extra verdieping  en praktijkervaring besloot ik in 2012 ook de jaaropleiding permacultuur te doen van de Permacultuurschool Nederland (hoofddocent Taco Blom). Al eerder in 2010 deed ik een cursus BD tuinieren bij de Kraaybekerhof en werkte anderhalf jaar mee bij BD Tuinderij Amelis’hof in Bunnik.

Roos Beute volgde in 2012 ook de jaaropleiding permacultuur van de Permacultuurschool Nederland bij Taco Blom en rondde dit onlangs af. Van 2007 tot 2011 was ze werkzaam als projectleider educatie, bij stichting elemenTree in Den Haag. Naast het ontwerpen en aanleggen van permacultuur tuinen, organiseert ze natuurbelevingsprojecten voor kinderen zoals; natuurspeeldagen, moestuinieren in een vierkante meter bakken en creatieve natuuractiviteiten.

Heb je ideeën/vragen over wat er mogelijk is in jouw achtertuin/balkon? Neem contact met ons op om je wensen te bespreken! Wij wonen in Den Haag, maar zijn redelijk mobiel.

Lees bij Groenten in de stad over recente tuin-projecten. Hier een paar voorbeelden van tuinen die we eetbaar hebben gemaakt: