Rabarbertaart met merengue

Foto: R. van West
Foto: R. van West

Sorry mensen. Nog een rabarbertaart nu het nog kan. En dit is echt een hele lekkere. We hebben ‘m  afgelopen zondag gemaakt tijdens de workshop en hij is met veel goedkeuring verorberd. Er gaan veel eieren in, maar de eigelen en de eiwitten komen op deze manier wel helemaal tot hun recht.


8 gedachten over “Rabarbertaart met merengue

 1. Dag Roos,

  Je komt steeds weer met m.i. goede berichten over voeding én je bent een keukenprinses van de bovenste plank. Chapeau!

  Hg
  Hans

 2. Hmmm! Dat ziet er heerlijk uit (en niet alleen dit recept, maar ook vele andere). Ik heb bijna alle ingredienten op de arrowroot na. Ik heb wel johannesbroodpitmeel. Zou ik dat ook kunnen gebruiken en kan ik dat dan een op een vervangen?

  • Hoi Annie, misschien ben je zelf al aan het experimenteren gegaan (ik was een weekje weg), maar ik denk dat je de arrowroot wel kunt vervangen door johannesbroodpitmeel. Alleen over de hoeveelheden ben ik niet zeker. Vaak staat op het potje wel een indicatie over de hoeveelheden, misschien kun je het daaruit concluderen? Leuk om te horen of het gelukt is!

   • Deze taart is het niet geworden (de rabarber was inmiddels al op), maar hij staat zeker op het lijstje ’te maken’. Ik heb wel een ander recept (lavendelscones, een aanrader!) gemaakt en daarbij de arrowroot voor johannesbroodpitmeel vervangen. Volgens mij kwam ik op een verhouding van 2:1 (dus de helft johannesbroodpitmeel in vergelijking met de arrowroot)

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.