Kookworkshop 5 okt: Lekker lunchen zonder brood@Den Haag!

Foto: roosgoesgreen
Foto: roosgoesgreen

Voor iedereen die graag meer variatie in z’n lunch wil, minder brood wil eten of helemaal glutenvrij gaat geef ik zondag 5 oktober 2014 weer een workshop ‘Lekker lunchen zonder brood’! Dit keer in Den Haag in het sfeervolle biologische en vegetarische restaurant Symbiose. In deze workshop leer je hoe je met gezonde bereidingsmethoden lekkere (vegetarische) lunchgerechten kunt maken met veel groenten, noten en meelsoorten zonder gluten. Je gaat gegarandeerd met nieuwe ideeën en praktische tips naar huis om je lunchtrommel te kunnen vullen met smakelijke lunchgerechten zonder tarwe!

Waarom geen brood?

Er zijn genoeg redenen om minder brood te willen eten. Want met een (tarwe)boterham eet je vooral veel koolhydraten en dat is eigenlijk gewoon suiker. Bovendien zijn de gluten uit tarwemeel voor de meeste mensen moeilijk te verteren. Of anders gezegd: haal tarwe uit je dieet en je doet het beste wat je voor je gezondheid kan doen! En ook voor je gewicht, als we William Davis, de auteur van het populaire boek Broodbuik mogen geloven. Moeilijk te geloven? lees dan eerst mijn blog Brood, daar zit (bijna) niks in.

Wat dan wel?!

Foto: Nadia van Raam
Foto: Nadia van Raam

De workshop begint met een korte uitleg over de nadelen van brood voor je gezondheid en welke alternatieven er zijn op het gebied van granen, pseudogranen en noten. Daarna gaan we in groepjes een heerlijk lunchbuffet bereiden dat we aan het eind gezamenlijk opeten. Denk aan gevulde portobello’s, sushi met notenpasta en noten/zaden crackers. Ook leer je waarom het weken van noten en granen zo belangrijk is, hoe je zelf makkelijk kiemgroenten kunt kweken en hoe je zelf zuurkool kunt maken. Alle ingrediënten zijn biologisch en vegetarisch.

Wanneer: zondag 5 oktober 2014

Tijd: 11-14 uur

Waar: vegetarisch biologisch restaurant Symbiose, Galileistraat 160 Den Haag

Kosten: € 45,-

Meld je per mail aan op info@roosgoesgreen.nl!

Eerstvolgende workshop: Healthy high tea, zondag 19 oktober van 11-14 uur in Amstelveen op de boerderij van Boerin en de kok !

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.