Hoe doe je dat, duurzaam worden? Hoe het allemaal begon

Ik weet niet precies waar het onstaan is, maar ergens tussen een aflevering van planet earth en een bezoek aan een biologische tuinderij kreeg ik de groene geest!
De aarde is zo mooi, alle ecosystemen zo ingenieus, zelfgeteelde groente zo lekker, dat willen we niet kwijt, echt niet. Het zou toch te gek zijn dat we door onze kortzichtigheid van nu alles opmaken wat er op deze planeet te vinden is en er straks niks meer over is voor next generations. De aarde verdient een beetje respect.

Bon, de idealen waren binnen, maar hoe nu de praktijk?

Gemiddeld gezien ben ik waarschijnlijk al geen grote vervuiler. Ik ben eigenlijk al praktisch vegetarier, heb geen auto en douche niet overdreven lang, maar ik wil meer, duurzamer, groener! Ik ben eens gaan rondsnuffelen op internet en verdronk terstond in de overvloed aan duurzame websites, webshops en klimaatblogs die recentelijk de virtuele grond uit zijn geschoten. Nee, groen willen zijn is niet genoeg om tot actie te komen.
Je moet een focus hebben.

Via deze weblog kunnen jullie mijn zoektocht door de groene wereld volgen op zoek naar mijn eigen niche.

2 gedachten over “Hoe doe je dat, duurzaam worden? Hoe het allemaal begon

  1. >Focus lijkt me het goede woord. Het wordt zichtbaar als je een vergrootglas voor bv het zonlicht houdt. Alle lichtstralen komen in een punt samen. Zo zal door jouw "focussen" alle groene energie gebundeld worden; zich verzamelen als een zwart gat waarin de energie van anderen wordt aangetrokken om nooit meer ergens anders op gericht te kunnen worden. Zo veranderen de zwarte gaten in groene oases. Veel succes

  2. >Lieve Roos
    Van harte succes gewenst met je groene blog, een goed idee! In het blad Genoeg stond:gratis lezingenreeks over duurzaamheid op zes dinsdagen vanaf 16 febr. van 20-22 uur in de aula van het academiegebouw, universiteit Utrecht.
    Mamma.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.