Tomaten in koffie

Ik vond dat ik nog niet genoeg potten en groen op mn betonnen stuk tuin had staan en was van plan een houten bak in elkaar te timmeren. Maar halverwege kwam ik op een veel makkelijker idee: oude jute zakken! Blijkt een prima alternatief voor potten of bakken te zijn. Waarschijnlijk wel voor maar 1 seizoen, maar toch leuk en helemaal als je op marktplaats dit soort leuke oude koffiezakken vindt!

Waarschijnlijk ga ik in de komende twee weken nog veel meer leuke, slimme manieren leren om groenten, bloemen en bomen optimaal te laten groeien met minimale inspanning van de tuinder. Dat is namelijk het idee achter permacultuur: het creeren van eetbare eco-systemen die zichzelf in stand houden en waarin de verschillende planten elkaar optimaal ondersteunen.

Ik ga een twee-weekse design-cursus volgen op een zelfvoorzienende boerderij in Frankrijk in Le Bois de Grammont. Als er internet is zal ik jullie vanuit mn tentje zeker af en toe een kijkje gunnen in de wereld van kruidenspiralen, steenovens, verticale begroeiing en wateropvang!
Foto: kruidenspiraal ontworpen door Hans Carlier, www.permacultuurnederland.org

Een gedachte over “Tomaten in koffie

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.