Chocolade moerbeien: verslavend tussendoortje

chocolade moerbeienAls je dit in je mond stopt laat het je niet meer los. Het zoete van de moerbeien waar je tanden in wegzinken nadat ze door een zacht laagje chocola zijn gegaan… goddelijk. Dat kan een fijne sensatie zijn maar het heeft ook zo z’n nadelen. Die dingen zijn namelijk super(food)duur als je ze in de winkel koopt. Gelukkig kan je ze makkelijk zelf maken (als je genoegen neemt met een wat robuuster uiterlijk ;-)).

Moerbeien zijn ook genomineerd tot de superfoodcategorie. Ze zijn rijk aan vitamine C en ijzer, ideaal dus voor een oppepper van je energie (Bron: Natural News, Three reasons to eat raw mulberries). Gecombineerd met de theobromine en cafeïne in rauwe chocola een perfecte combi om je lichaam en brein te stimuleren. Maar er zit nog veel meer in zoals leuke hoeveelheden kalium, vitamine K en magnesium. Magnesium kunnen we juist goed gebruiken in perioden van stress omdat je dan veel meer magnesium uitplast. Magnesium is belangrijk is voor al je organen, vooral voor je hart, zenuwen, nieren en spieren (Bron: EVA, Zes redenen voor een vrouw om meer chocola te eten). En rauwe cacao is één van de beste bronnen van magnesium!

De zwarte moerbeien bevatten ook de belangrijke anti-oxidant resveratrol. Deze stof zit ook in rode wijn en is vooral goed voor je hart. De zwarte moerbeien zijn meestal iets lastiger te krijgen, maar wel wat minder zoet dan de witte. Dat zie ik als een voordeel al zijn de witte moerbeien in onderstaand recept wel het lekkerste…

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.