Portobello gevuld met pesto en geitenkaas

gevulde portobelloOm jullie al een beetje lekker te maken voor de healthy high tea die er 19 oktober 2014 aankomt, deel ik vandaag één van de favoriete recepten uit mijn (lunch)workshops. Makkelijk om te maken, natuurlijk lekker, en ook nog eens een goede opkikker voor je immuunsysteem! Je zou het misschien niet verwachten, maar paddenstoelen zitten namelijk vol met goede stofjes die het immuunsysteem versterken.

Paddenstoelen goed tegen virusinfecties

Gezonde toppers onder de paddenstoelen zijn de shiitake, reishi en maitake. Deze bevatten beta-glucanen, meervoudige suikers (polysaccharides), die het immuunsysteem stimuleren. Daardoor krijgen we een betere weerstand tegen infecties (Bron: 150 healthiest foods, Johnny Bowden). In Japan is de polysaccharide lentinan uit de shiitake zelfs goedgekeurd voor gebruik als kankermedicijn (Bron: Medisch dossier, sep 2012).

Maar ook de gewone witte champignon bevat bepaalde polysaccharides die bekend staan om hun regulerende effect op het immuunsysteem en hun werking tegen tumoren. Uit recent onderzoek blijkt dat de champignons de activiteit van natuurlijke killercellen (nee, dit gaat niet over een computerspelletje) versterken. Deze NK-cellen spelen een sleutelrol bij de bestrijding van zowel tumoren als virusinfecties (Bron: Medisch dossier, sep 2012). Portobello’s zijn eigenlijk een grotere versie van de kastanjechampignon en heel geschikt om te vullen!

3 gedachten over “Portobello gevuld met pesto en geitenkaas

  1. Ik heb geen portobello ’s gevonden maar heb dan gewone kastanje-champignons gevuld… wel ik heb er super van genoten! Echt een héél lekker en goed recept. Om te onthouden als er eens mensen komen eten : )

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.