Walnoot-carobe fudge met gedroogde papaya

Foto: roosgoesgreen
Foto: roosgoesgreen

Op speciaal verzoek van de mensen die bij de workshop waren afgelopen zondag dit recept nu online! We zijn ons lekker te buiten gegaan aan alle sinterklaaszoetigheden, maar op een gegeven moment is al dat zoet bij elkaar toch wel wat veel ;-). Deze walnootcarobe fudge zit meer in de categorie gezonde tussendoortjes. Rauw, dus met alle nutriënten en voedingsenzymen er nog in. En tegelijkertijd is het uiteraard ook gewoon lekker. Een ideale snack voor het winterseizoen, vol met immuunversterkende ingrediënten!

Superfoods

Want er zitten naast de omega-3 rijke walnoten ook paranoten in. En paranoten zijn één van de beste bronnen van selenium. Selenium speelt onder andere een belangrijke rol bij het aanmaken van antilichamen (zie blog Top 5 ingrediënten om je weerstand te verbeteren). Moerbeien zijn rijk aan vitamine C en ijzer, ideaal dus voor een oppepper van je energie. Maar er zit nog veel meer in zoals de belangrijke anti-oxidant resveratrol, en leuke hoeveelheden kalium, magnesium en vitamine K (Bron: Natural News, Three reasons to eat raw mulberries).  Papaya is een van de beste bronnen van verteringsenzymen. Die helpen o.a. goed om eiwit te verteren (en helpt ook goed bij verstopping, weet ik uit Afrikaanse ervaring waar papaya soms je redding kan zijn na allerlei witmeelproducten). Daarnaast bevat papaya veel kalium. Eén medium papaya bevat al snel 781 mg en daarmee zit je dan al bijna op 1/3e van je dagelijkse behoefte van 3000 mg.

Met de warme chocolademelk is ook de carobe weer terug in de picture; een heerlijke smaakmaker en zoetstof tegelijk, en natuurlijk ook weer vol met gezonde stofjes, zie blog Crunchy kokoscacao-bites. Verder zitten er behoorlijk wat (minder bekende) ingrediënten in, maar die kun je allemaal prima vervangen door andere dingen, of zelfs weglaten. Maar als je een zoete workshop bij mij hebt gevolgd weet je daar allemaal wel raad mee ;-).

2 gedachten over “Walnoot-carobe fudge met gedroogde papaya

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.