Hot: afvallen met kaneel en rode pepers

Het is niet moeilijk om in het oneindige aanbod van lekker eten in onze maatschappij meer te eten dan eigenlijk nodig was. Dat seintje van het lichaam dat het genoeg heeft gehad komt om één of andere reden vaak te laat: het bord is dan allang leeg. Gelukkig ontdekken wetenschappers steeds meer lekkere ingrediënten die onze trek in eten op natuurlijke wijze verminderen. Zo raak je zonder al te veel moeite die extra kilo’s voor de zomer kwijt:


Rode pepers: eat it hot

Vervang uren zweten in de sportschool door een theelepel chilisnippers over je maaltijd en je eet vanzelf minder. Capsaicine, de heetmaker in pepers, beteugelt hongergevoelens en geeft tegelijkertijd energie. Zeker als je normaal geen chili-eter bent is de kans groot dat je minder behoefte hebt aan vet, zout en zoet voedsel.

Appeltje eitje

Een appeltje voor de dorst maar vooral ook tegen de honger. Alle fruit en groenten bevatten relatief veel water en vezels die het ‘vol’-signaal stimuleren, maar appels spannen de kroon. Nadat ze verteerd zijn produceert het lichaam het hormoon GLP-1 dat signalen naar je hersenen zendt dat je vol bent. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat mensen die een kwartier voor een maaltijd een appeltje namen, daarna 15% minder calorieën aten.

Eieren hebben eenzelfde effect. Volgens een studie uit het tijdschrift van het American College of Nutrition, aten mensen die ’s ochtends twee eieren verorberden in de 36 uur daarna minder calorieën.

Groene thee: drink je slank

Japanners zijn niet voor niks zo slank: in groene thee zitten stofjes, catechines, die het lichaam stimuleren om calorieën sneller te verbranden. Met drie tot zes koppen groene thee per dag verbrandt je lichaam cellulaire energie tot 40% sneller. Daarnaast zitten er anti-oxidanten in groene thee die invloed hebben op het hormoon leptine, ook wel bekend als het anti-honger0hormoon.

Theelepeltje kaneel

Uit een Scandinavisch onderzoek bleek dat mensen die hun rijstpudding met drie gram kaneel aten na de maaltijd minder insuline aanmaakten. Dit is voordelig voor je lichaamsgewicht, want insuline zet overtollige suiker om in vet. Daarnaast helpt kaneel om je bloedsuikerspiegel laag te houden en vertraagt het het leegmaken van je maag, dus minder snel weer behoefte aan nieuwe vulling. Dus toch maar weer kaneel op je cappuccino na het eten; direct na de maaltijd is kaneel het meest effectief.

Slapend slank

Is het bovenstaande je toch nog teveel gedoe, dan kan je ook nog slapend slank worden. Het hormoon leptine dat bij daling een behoefte aan koolhydraten veroorzaakt, is lager bij mensen die minder dan 8 uur slaap hebben. Daarnaast hebben deze kortslapers een hogere dosis van het hormoon ghrelin dat het hongergevoel stimuleert. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat mensen met weinig slaap meer wogen. Een goed excuus voor een uurtje extra in bed.

Bron: www.dailymail.co.uk

3 gedachten over “Hot: afvallen met kaneel en rode pepers

  1. Ik drink graag koffie. Ik top het altijd af met cacao/kaneel/chilipeper. Vooral als je t erg koud hebt is peper door je koffie/thee heerlijk verwarmend. Vriendinnen kijken raar op, maar vinden het vaak toch heerlijk.

    Tip:
    Bij de Big Bazar (low budget) verkopen ze strooipotjes met cacao/chilipeper en orangepepper.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.