Hummus van gekiemde linzen, kiemen stap voor stap

Gekiemde linzenOm nog even op dat kiemen terug te komen. Dit recept (van Pol Grégoire) is een leuke, gezonde en vooral lekkere variatie op de gewone hummus van kikkerertwen. In plaats van de linzen (of kikkerertwen) te koken laat je ze eerst kiemen. Daar moet je dan dus wel een paar dagen geduld voor hebben. Maar als je eenmaal een kiempotje hebt valt het ook allemaal wel weer mee:

Je kunt speciale kiempotten kopen. Volgens mij de handigste manier om zelf te kiemen. Je kunt ze schuin neer zetten en het vocht wordt opgevangen:

Gekiemde linzenMaar je kunt ook prima een gewone glazen (weck)pot met een brede opening gebruiken en daar een gaasje overheen spannen en dan schuin wegzetten (bijvoorbeeld op zo’n houten afdruiprek):

Kiempot

8 gedachten over “Hummus van gekiemde linzen, kiemen stap voor stap

 1. Dag Roos,

  Ooit heb ik bij een natuurwinkel een kiemgeval gekocht, dat bestaat uit 3 etageres op elkaar. Hij heet Croc’Punch, van Lima. Voordeel ervan is, dat je niet zoveel zaadjes tegelijk hoeft te laten kiemen en je kan er 3 soorten indoen. Neemt ook minder plaats in.
  Verder heb ik je ‘bijbel’ (Nourishing) ook gekocht, ben er helemaal in bezig. En ik leer veel van je blogs, dank je!

  groeten, Joke

  • Deels. Het nadeel is dat de roosters nogal grof zijn en de kleine zaadjes naar beneden vallen. Maar je giet wel de hele mep in 1 keer.

   • ik heb ook zo’n dingetje met een rooster uit de bio winkel, maar weet niet goed hoe er mee te werken. Moet er water onder de kiemen??

    • Eerst de kiemen een nacht onder water laten weken. Dan op het rooster leggen , het bakje tot 1 cm onder de rand vullen met water. De kiemen 2x per dag afspoelen met water.

     • Dank je Joke, begrijp ik goed dat na het weken als de zaadjes op het rooster liggen ze dus niet in contact zijn met het water maar er wel boven liggen?
      En waar kopen jullie kiemzaden?

      • Dag Marike,

       Ja, goed begrepen, net boven de waterspiegel. Ik heb destijds de zaadjes gekocht bij Dille en Kamille. Maar ik denk dat een goede natuurwinkel ze ook wel heeft.
       Succses!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.