Courgetteflan met parmezaantuile

Zijn jullie alweer courgettes aan het oogsten? Ik helaas niet. Er is geloof ik iets misgegaan bij het opkweken; het blijken allemaal pompoenen te zijn ;-). Wel hele levenslustige die zelfs tot over de schutting naar de buren klimmen. Qua wintervoorraad zeg ik: hoe meer pompoenen hoe beter. Maar wel jammer van die courgettes. Ik had vorig jaar een hele stapel courgette-recepten verzameld, waar nog mee geëxperimenteerd moest worden. Voelt toch een beetje als een vernedering om courgettes te moeten gaan kopen als je een moestuin hebt. Maargoed, daar zal ik overheen stappen. Hier alvast een recept dat vorig jaar al volop getest en geproefd is!

Wil je een keer verfijnd uit de hoek/keuken komen, dan is dit een goeie. Het recept komt dan ook uit het chique vegetarische kookboek ‘Vegeterranean’, culinair en Italiaans. En, ook altijd meegenomen, handig om in lunchbox of picknickmand mee te nemen (behalve die tuiles dan).

2 gedachten over “Courgetteflan met parmezaantuile

  1. Haha herkenbaar, zaadjes lijken op elkaar en ook plantjes zijn hetzelfde. Lijkt me trouwens ook wel relaxed een jaar geen courgettes. Altijd weer die vraag wat doe ik met die grote hoeveelheid lekkere courgettes, ik ga ze steeds kleiner oogsten. En weggeven natuurlijk, heel veel.
    Ga je courgetteflan zeker ook eens proberen. Bedankt voor het delen.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.