Nieuwe website en stress

op de kopDaar is ie dan eindelijk, de vernieuwde roosgoesgreen website met herkenbaar logo (ook puur natuur en homemade by de andere Roos)! Een hele bevalling zo’n website moet ik toegeven, die langer dan 9 maanden nodig heeft gehad om online te komen ;-). Daardoor zijn er bij mij inmiddels ook wat dingen gaan gisten van binnen waar ik jullie wat meer over zal vertellen. Maar wees gerust: op de website vinden jullie nog steeds mijn recepten en blogs over gezonde voeding terug.  De informatie over de eetbare tuinontwerpen die ik maak is helemaal fris met veel nieuwe foto’s van de tuinen die ik samen met Roos in het afgelopen jaar heb aangelegd. En het idee is natuurlijk dat dat makkelijker en mooier is geworden! Ik hoor graag wat jullie er van vinden of als er dingen toch nog niet blijken te werken.

Terwijl ik bezig was met het restylen van m’n website, is er ook van alles in mijn hoofd aan het restylen gegaan. En in m’n leven. Vandaar dat jullie de afgelopen tijd wat minder blogs van me gezien hebben dan jullie gewend waren. Ik merkte dat ik de laatste periode ook minder in de keuken bezig was met recepten uitproberen en nieuwe dingen creëren. Mijn aandacht was minder bij de mond en meer in de mind.

Stress ongezonder dan junkfood?

Want ik raak er steeds meer van overtuigd dat wat we denken en hoe we met onze emoties omgaan minstens zo veel invloed heeft op onze gezondheid als de fysieke voeding. Niet voor niets dat je soms van die verhalen hoort van mensen die oud zijn geworden op witbrood en kroketten of mét een sigaret in de mond. Misschien wel omdat het mensen waren die een relaxte mind hadden… Want stress over het eten van ongezonde voeding is misschien wel net zo destructief als de ongezonde voeding zelf. Stress en zelfs wat we denken heeft invloed op onze hormonen en de gezondheid van onze cellen. Hoe dan precies en waarom zo veel mensen daar tegenwoordig last van hebben dat lezen jullie binnenkort.

Computer koffieJa stress. Ik heb er het afgelopen jaar ook m’n portie van meegekregen. Het runnen van een eigen bedrijfje gaat niet over rozen, zelfs niet als je Roos heet… Het lukte me vaak niet om te ontspannen als er nog werk gedaan moest worden. En dat is er altijd wel als je zzp-er bent. Terwijl ik eigenlijk de rust en ruimte voor reflectie het meest belangrijke vind in het leven. Dan pas kan ik zien wat de ervaringen die ik op m’n pad krijg me te leren hebben. Vandaar dat ik de laatste maanden veel input heb gezocht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en trainingen heb gevolgd bij trainingsinstituut Venwoude. Het komende jaar ga ik zelfs op Venwoude wonen; een supermooi landgoed in de bossen bij Lage Vuursche! Als ik daar niet tot rust ga komen weet ik het ook niet meer ;-).

Nieuw: gezonde gewoontes

Wel jammer dat ik dan de zee moet missen, want het zeewater is één van de beste ontstressers die er bestaat. Water sowieso, maar zout water helemaal (werkt extra goed om te aarden). En als het water koud is, is het ook nog eens een boost voor je immuunsysteem. Daar zal ik binnenkort een blog aan wijden. En aangezien ik zit te popelen om nog veel meer leuke gezonde gewoontes met jullie te delen die niet persé met voeding te maken hebben heb ik een nieuwe categorie gemaakt: groene gewoontes. Hebben jullie bijvoorbeeld al van oil pulling gehoord?! De beste manier om je mond optimaal gezond te maken. Daarover binnenkort meer…

Daarnaast is het ook mijn intentie om jullie de komende tijd te laten delen in mijn zoektocht naar gezonde voeding voor de geest. Bijvoorbeeld hoe je gedachten de gezondheid van je cellen beïnvloeden. Celbioloog Bruce Lipton heeft daar mindblowing dingen over ontdekt! Binnenkort te lezen in de nieuwe categorie mindfood!

 

5 gedachten over “Nieuwe website en stress

 1. Hi Roos!

  Hier nog zo’n bloem die met voeding én permacultuur bezig is:-) Ik volg je blog al een tijdje en wilde je even laten weten dat ik ook langzaamaan meer en meer bezig ben al die andere zaken die óók van invloed zijn op je gezondheid, zoals stress, je mind en dergelijke. Leuk om te lezen dat dit bij jou ook zo gaat. Er hangt kennelijk iets in de lucht!
  In mijn stappenplan naar Echt Eten (zo heette mijn blog in de begin tijd, Iris kookt Echt Eten) heb ik ook al eens iets over stress gezegd: http://www.devoedzamekeuken.nl/in-kleine-stapjes-naar-echt-eten-tot-slot-relax/
  Ook ik ben bezig met een restyle van mijn blog (grappig trouwens, had zo’n beetje dezelfde kleuren in mijn hoofd daarvoor, maar geen idee of die het ook gaan worden 🙂 ) alleen doe ik het in stapjes terwijl de site online is, maar mede daarom en om de eerste reden, heb ik ook amper geblogd de laatste tijd.

  • He Iris, leuk dat je reageert; ik volg jou ook al een tijdje ;-). Ik heb inderdaad ook het gevoel dat de aandacht voor de mind, stress, meditatie in de lucht hangt; zie het overal oppoppen bij de foodbloggers dus de tijd zal er wel rijp voor zijn, mooi! Succes met je relaxte stapjes 😉

 2. Lieve Roos,
  Ja, hij is mooi geworden je nieuwe website!
  Nu even ont-stressen dus… 🙂
  Mooie fruitige en levenslustige header inderdaad en leuk om dat persoonlijke welkom van jou met die mooie nieuwe foto van jou meteen op de homepage te zien staan.
  Die prachtige handstand op het strand van jou zou van mij ook prominent zichtbaar mogen blijven op de homepage… maar die zal nu wel geleidelijk naar de achtergrond verdwijnen als je nieuwe blogs gaat plaatsen.
  Veel plezier met alle nieuwe impulsen zoals groene gewoontes en mindfood; ik zie al weer uit naar je nieuwe interessante blogs die je hebt aangekondigd!
  veel liefs,
  Frank

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.