Granen

Brood – daar zit (bijna) niks in

The inconvenient truth about wheat (tarwe) Dat zelfs die oerdegelijke bruine tarweboterham met kaas niet gezond lijkt te zijn, dat had ik niet verwacht. Een vrij onaangename verrassing. Onaangenaam, want wie houdt er niet van z’n favoriete boterham op een hongerige maag?  Een verrassing, want volkoren is immers bijna synoniem voor ‘gezond’ bij bewuste eters. ... lees verder >

De wereld zonder tarwe

In mijn vorige post heb ik jullie bedolven onder de nadelen die er aan een lekkere bruine boterham kleven: ‘Brood – daar zit (bijna) niks in‘. Natuurlijk wil jullie ook graag vertellen wat je dan wél kan eten.

Ontbijt 2.0

Soms kan ik niet slapen omdat ik zo’n zin heb in het ontbijt de volgende dag. Niet dat het de belangrijkste maaltijd van de dag voor me is. Met hartig moet je echt niet bij me aankomen op de vroege ochtend. Maar die bak yoghurt met muesli en fruit, daar droom ik graag over. Even ... lees verder >

Granen, toch nog even in de week leggen

Op regenachtige, grijze ochtenden ben ik dol op pap. Lekker warm, zacht en vullend. Maar er is één probleem. Je weet ’s ochtends pas of het zo’n grijze ochtend is. En dan is het eigenlijk te laat. Want wat blijkt: het weken van granen (en zaden en pitten) is essentieel. En dan heb je het ... lees verder >

Op TV (glutenvrij) bij de keuringsdienst van waarde

Morgenavond 2 april 2015 ben ik om 20.25 op npo3 te zien in het televisieprogramma Keuringsdienst van waarde! De uitzending gaat over glutenvrij en aangezien mijn workshops altijd glutenvrij zijn, zijn ze bij één van mijn kookworkshops komen filmen. Het is natuurlijk altijd lichtelijk confronterend om jezelf terug te zien, maar voor jullie vast een stuk leuker ... lees verder >