Toetjes en Taart

<– Recepten

Boekweitpannenkoeken met banaan

Foto: R. van West Boekweit is officieel geen graan (het behoort niet tot de grassenfamilie) en bevat geen gluten. Het heeft bovendien relatief weinig effect op je bloedsuikerspiegel (zie voor meer info De wereld zonder tarwe). Pannenkoekenmeel bestaat oorspronkelijk ook voor de helft uit boekweit. Maar ik vind 100% boekweit en dan gewoon met water ook al lekker. Om de voedingswaarde ... lees verder >

Kokoscrême met blauwe bessen

Dit recept komt oorspronkelijk van Chef Susan Teton, een inspirerende raw en health food kok. In customized version: Ingrediënten (voor 1p): – 1 klein blikje kokosmelk (ik gebruik het merk Amaizin. Vaak ligt bovenop het romige wit, en zit daaronder het kokoswater. Dat is ideaal; ik gebruik dan vooral al het romige wit, dat is ongeveer 125 ... lees verder >

Bananenijs met cacaonibs (zonder melkproducten)

Foto: R. van West  Ingrediënten  (4  personen)    3  bananen  (uit  het  vriesvak, tip: invriezen zonder schil) Kopje  geweekte  witte amandelen 2  el gesmolten kokosolie 1  el  rauwe  cacaopoeder paar stukjes (rauwe) chocola of 4  rauwe  cacaobonen 2  tl  kaneel 1 tl vanille-essence Facultatief: scheutje espresso  

Frambozenyoghurtijs met cacaonibs

Foto: R. van West Een variatie op het ingevroren-fruit-ijs-à-la-minuut, zonder ijsmachine. Wel een staafmixer of blender nodig. De hoeveelheden zijn een beetje op de gok, het maakt ook eigenlijk niet uit, het wordt altijd lekker ;-). Frambozen eten is een goede manier om je tegen kanker te beschermen, ze bevatten salvestrolen en zijn één van de beste bronnen van ellaginezuur, een ... lees verder >

Vers aardbeienijs, zonder ijsmachine!

R. van West Supermakkelijk, geen ijsmachine nodig, alleen een staafmixer of blender, ingevroren aardbeien, slagroom en een beetje stevia (of suiker). Ingrediënten 200 g aardbeien, ingevroren Klein bekertje slagroom (125 ml) (deels yoghurt of kwark is ook heerlijk of een deel kokosmelk) 1 tl kristalstevia

IJs, zooo lekker (zonder ijsmachine!)

Aardbeienijs zonder ijsmachine! Foto: R. van West IJs is m’n lievelings. Italiaans roomijs met zo veel mogelijk stukjes erin qua noten, chocola, stukken cheesecakes en brownies; Fairly nuts van Ben & Jerry’s, of romig kwarkijs met sesam en honing, m’n favoriete ijs van Roberto in Utrecht (echt de beste ijssalon die er is)… Daar kan ik van door blijven eten. Nu is ... lees verder >

Verse vijgen in rodewijnsinaasappelsaus

Foto: R. van West Oh jammie. Dit was echt heel lekker. Zo lekker dat ik de neiging kreeg naar de buren te lopen om te laten proeven. Maar daar was het dan toch ook weer te lekker voor. En dat alleen maar doordat ik een restje rode wijn over had en in een opwelling verse vijgen had gekocht. Dat ... lees verder >

Lemon curd zonder suiker

Lemoncurd Lemon curd. Dat stond al heel lang op m’n verlanglijstje. Terwijl ik het eigenlijk nog nooit gegeten had. Maar citroenen en zoet in een crème-achtige substantie; daar mag je me voor wakker maken. Met oud & nieuw had ik m’n eerste lemon curd-ervaring en die smaakte naar meer! Maar daar ging dus wel een flinke ... lees verder >

Avocado-limoen taart om je vingers bij af te likken

Avocadotaart Dit is er zo één. Zo’n recept dat je eigenlijk voor je zelf wilt houden. Zacht, crêmig, zoet en fris tegelijk met een crunchy bodem. Gewoon goddelijk. Zelfs kinderen die eigenlijk geen avocado lusten blijven er van door eten. Een goede manier dus om ze een flinke portie gezonde vetten binnen te laten krijgen. Avocado’s zitten ... lees verder >

Rabarber/aardbei taart met (glutenvrij) zanddeeg

Zanddeeg met pruimen(jam) De rabarber is er weer! En bij mij nu zelfs voor het eerst in en uit eigen tuin! Dat moet gevierd worden. En snel, want voor je het weet is het rabarberseizoen al weer voorbij (na eind juni zit er te veel oxaalzuur in).  Met dit simpele recept voor een glutenvrije bodem heb je zo ... lees verder >