Toetjes en Taart

<– Recepten

Super triple chocolade taart met rode kool

Chocotaart

Er is maar één beste manier om iets goed te maken. Chocoladetaart dus. En dan het liefst eentje waar je tanden in wegzakken en zonder dat het knarst van de suiker. Maar die je mond vult met een volle romige pure sensatie. Opeens ontstond hij vorige week onder m’n handen, in the flow of the moment. De aanleiding … lees verder >

Ananas-roomijs met kokosmelk (met ijsmachine)

Foto: R. van West

Ik moet het nog één keer over ijs hebben. Voordat het algemeen geaccepteerde ijs-seizoen voorbij is! Er komen nog een paar warme dagen aan, dus ik vond dat het nog moest kunnen ;-). Dit recept is vooral voor de gelukkigen onder ons die een ijsmachine in het bezit hebben. Ik ben sinds kort één van die … lees verder >

Pruimen clafoutis

Clafoutis, R. van West

Het is een geweldig pruimenjaar. Althans, bij mij in de achtertuin. Hoe blij kan je zijn met 30 pruimen als ze aan je eigen boom hangen die pas 1,5 jaar in de grond staat. Zo blij dat ik ze allemaal rechtstreeks van de boom in m’n mond heb gestopt. Zou trouwens ook zonde zijn geweest … lees verder >

Rabarbertaart met merengue

Foto: R. van West

Sorry mensen. Nog een rabarbertaart nu het nog kan. En dit is echt een hele lekkere. We hebben ‘m  afgelopen zondag gemaakt tijdens de workshop en hij is met veel goedkeuring verorberd ;-). Er gaan veel eieren in, maar de eigelen en de eiwitten komen op deze manier wel helemaal tot hun recht.

Rabarber/aardbei taart met (glutenvrij) zanddeeg

Zanddeeg met pruimen(jam)

De rabarber is er weer! En bij mij nu zelfs voor het eerst in en uit eigen tuin! Dat moet gevierd worden. En snel, want voor je het weet is het rabarberseizoen al weer voorbij (na eind juni zit er te veel oxaalzuur in).  Met dit simpele recept voor een glutenvrije bodem heb je zo … lees verder >

Avocado-limoen taart om je vingers bij af te likken

Avocadotaart

Dit is er zo één. Zo’n recept dat je eigenlijk voor je zelf wilt houden. Zacht, crêmig, zoet en fris tegelijk met een crunchy bodem. Gewoon goddelijk. Zelfs kinderen die eigenlijk geen avocado lusten blijven er van door eten. Een goede manier dus om ze een flinke portie gezonde vetten binnen te laten krijgen. Avocado’s zitten … lees verder >

Lemon curd zonder suiker

Lemoncurd

Lemon curd. Dat stond al heel lang op m’n verlanglijstje. Terwijl ik het eigenlijk nog nooit gegeten had. Maar citroenen en zoet in een crème-achtige substantie; daar mag je me voor wakker maken. Met oud & nieuw had ik m’n eerste lemon curd-ervaring en die smaakte naar meer! Maar daar ging dus wel een flinke … lees verder >

Verse vijgen in rodewijnsinaasappelsaus

Foto: R. van West

Oh jammie. Dit was echt heel lekker. Zo lekker dat ik de neiging kreeg naar de buren te lopen om te laten proeven. Maar daar was het dan toch ook weer te lekker voor. En dat alleen maar doordat ik een restje rode wijn over had en in een opwelling verse vijgen had gekocht. Dat … lees verder >

IJs, zooo lekker (zonder ijsmachine!)

Aardbeienijs zonder ijsmachine! Foto: R. van West

IJs is m’n lievelings. Italiaans roomijs met zo veel mogelijk stukjes erin qua noten, chocola, stukken cheesecakes en brownies; Fairly nuts van Ben & Jerry’s, of romig kwarkijs met sesam en honing, m’n favoriete ijs van Roberto in Utrecht (echt de beste ijssalon die er is)… Daar kan ik van door blijven eten. Nu is … lees verder >

Vers aardbeienijs, zonder ijsmachine!

R. van West

Supermakkelijk, geen ijsmachine nodig, alleen een staafmixer of blender, ingevroren aardbeien, slagroom en een beetje stevia (of suiker). Ingrediënten 200 g aardbeien, ingevroren Klein bekertje slagroom (125 ml) (deels yoghurt of kwark is ook heerlijk of een deel kokosmelk) 1 tl kristalstevia

Frambozenyoghurtijs met cacaonibs

Foto: R. van West

Een variatie op het ingevroren-fruit-ijs-à-la-minuut, zonder ijsmachine. Wel een staafmixer of blender nodig. De hoeveelheden zijn een beetje op de gok, het maakt ook eigenlijk niet uit, het wordt altijd lekker ;-). Frambozen eten is een goede manier om je tegen kanker te beschermen, ze bevatten salvestrolen en zijn één van de beste bronnen van ellaginezuur, een … lees verder >

Bananenijs met cacaonibs (zonder melkproducten)

Foto: R. van West

 Ingrediënten  (4  personen)    3  bananen  (uit  het  vriesvak, tip: invriezen zonder schil) Kopje  geweekte  witte amandelen 2  el gesmolten kokosolie 1  el  rauwe  cacaopoeder paar stukjes (rauwe) chocola of 4  rauwe  cacaobonen 2  tl  kaneel 1 tl vanille-essence Facultatief: scheutje espresso