(Na)zomerse courgettepasta met doperwten-munt saus

courgettepastaHeb ik het dit jaar al over courgettes gehad?! Nee, ik heb het überhaupt over weinig gehad de laatste tijd! Die lang aangekondigde nieuwe website had even alle aandacht nodig om het geboortekanaal door geperst te worden… Dit is waarschijnlijk dan ook de laatste blog die jullie van deze website ontvangen; de volgende komt uit een vernieuwd digitaal jasje, dus hou je email de komende weken in de gaten! Om de laatste paar mooie zomerdagen nog wel optimaal te benutten bij deze nog een lekker recept om de nazomerse overvloed aan courgettes op een originele manier rauw te verwerken.

Rauw? Ja, en dan heb ik het niet over het respectloos vermorzelen van courgettes in een groene smoothie. Nee, dit gaat over de courgette in volle glorie als de perfecte al dente spaghetti. En daarvoor wil ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe vriend: spirelli de spiraalsnijder. In raw food kringen ook wel enigszins denigrerend de puntenslijper genoemd, maar ik vind het een geweldig ding! Het is simpel, klein en handmatig. Je tovert er in een handomdraai (letterlijk) allerlei alledaagse groenten mee om tot indrukwekkende slierten die ideaal zijn in salades, maar ook als vervanging van pasta. Je kunt ‘m bij kookwinkels of zelfs bol.com eenvoudig bestellen.

Je hoeft dus eigenlijk alleen maar een lekker sausje te maken en op het laatste moment draai je je pasta er bij. Deze romige doperwtensaus met een frisse touch van de munt combineert er perfect mee!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.