Ontbijt

<– Recepten

Decadent quinoa-chocolade ontbijt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Om de herfst te vieren heb ik vanochtend gehuld in wollen trui zitten genieten van dit decadente herfstige ontbijt. Op regenachtige dagen eet ik graag iets warms ’s ochtends, maar elke dag havermoutpap wil ik ook niet. Met het supergraan quinoa als ontbijt geef je jezelf een perfecte start van de dag. 

Groene smoothie met avocado en limoen

avocado-limoen-smoothie_webb Een perfecte smoothie voor na het sporten vol met goede vetten en eiwitten dankzij de avocado! Maar ook zonder sporten lekker en voedzaam; ik heb er vandaag tot 15 uur op gedraaid 😉 Avocado: volwaardig eiwit Avocado’s zijn echte superfoods. Ze bevatten alle 18 essentiële aminozuren die nodig zijn om onze eiwitten van te bouwen. ... lees verder >

Heerlijk noten-zadenbrood zonder gluten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dit brood wordt aangeprezen als een ‘life-changing’ brood door de Amerikaanse food-blog’ster’ Sarah B. van my new roots (die trouwens meer dan een miljoen lezers heeft… My god. De post over dit brood heeft 927 comments; als je die allemaal zou moeten beantwoorden is dat op zich al een life-changing event 😉 ). Het brood ... lees verder >

Het beste groentensap, zo doe je dat

Foto: roosgoesgreen In mijn vorige blog over groene sapjes heb ik de voor- en nadelen van groene smoothies en groentensapjes met elkaar vergeleken. De balans leek naar de groene smoothies door te slaan. Dus heb ik me de afgelopen week ongans gedronken aan allerlei experimentele groene smoothies. Het is inderdaad een stuk sneller en overzichtelijker dan de ... lees verder >

Noten/vruchten ontbijt met kokosrasp

Ontbijt kokosrasp Het is weer tijd voor een goed ontbijt! Uiteraard is met de wintertijd ook het seizoen van de havermoutpap weer aangebroken. Ik heb het voor de variatie al met alle soorten noten/kokos/rijstmelk gemaakt die je kan bedenken. Maar toch blijf ik zweren bij echte afwisseling en streef ik naar minimaal 7 verschillende ontbijtjes om de ... lees verder >

Fris ontbijt met zelfgemaakte kokosmelk en sinaasappel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dat moet ik vaker doen. Workshops geven. Leuk om de dingen die ik weet door te geven, m’n bloglezers eens in levende lijve te ontmoeten, om samen lekkere dingen te maken en je ongans te eten aan zoete dingen zonder suiker. En dan ook nog restjes over te houden. Wat kan leiden tot een heerlijk fris ontbijt ... lees verder >

Amandelcrême ontbijt met appel

Foto: R. van West Een heerlijk ontbijtrecept van Pol Grégoire met geweekte noten als basis. Combineren met een (gedroogde) fruitsoort, een smaakmaker erbij en smullen maar. Een concept waar je eindeloos op kunt variëren. Ik geef alvast wat suggesties onderaan ;-). Je hebt wel een goede blender nodig om de geweekte noten tot een smeuïge massa te krijgen.

Notensmoothie met homemade amandelmelk

Foto: R. van West Er kan weer buiten ontbeten worden in het zonnetje! En dat is dan ook meteen het startschot voor het smoothieseizoen ;-). Het is nog even wachten op het verse fruit, maar met noten en gedroogd fruit maak je ook heerlijke, voedzame drankjes, zoals deze notensmoothie met amandelmelk.

Lijnzaad/hazelnoten praliné ontbijt

Foto: R. van West Lijnzaad zou eigenlijk best op de lijst met superfoods mogen prijken. Het is de beste bron van het plantaardige omega-3 vetzuur alfalinoleenzuur (ALA )en zit vol met andere extreem goede stofjes. Het heeft onder andere een kankerremmende werking. Dit lekkere ontbijtrecept van Pol Grégoire is helemaal paleo-verantwoord (geen melkproducten, geen granen en rauw) en je profiteert meteen van ... lees verder >

Pannenkoeken zoals het hoort

Foto: R. van West Pannenkoeken zijn zo lekker makkelijk als je even niet weet wat je wilt eten. Wat kaas of appel er op en klaar is kees. Helaas gaat die vlieger niet meer op. Want het blijkt een wereld van verschil te maken (qua gezondheid) of je je meel van tevoren weekt of niet. Door te weken schiet ... lees verder >

Havermoutpap met zonnebloempitten en rozijnen

Havermoutpap Voor een kille dag een heerlijk warm ontbijt (als je geen jeugdtrauma’s aan behangersplakselachtige havermoutpap hebt overgehouden). Haver bevat maar een klein beetje gluten, die meestal geen allergische reactie veroorzaken bij mensen met glutenallergie. In haver zit wel veel fytaat, wat de opname van mineralen verhindert. Het is daarom beter om de haver de avond ... lees verder >

Groene smoothie met hennepzaad

Green smoothie, foto: R. van West   Met een groen sapje ’s ochtends juichen je cellen je de dag in. Boordevol vitamines, mineralen en chlorofyl dat meteen je bloed in gaat (zeker als je het nog even in je mond rouleert voor je het doorslikt). Met een sapmachine kan je alle variaties qua groenten en fruit proberen, maar ook met alleen ... lees verder >

Chia pudding met blauwe bessen

Chiapudding Chia-zaden worden als superfood aangeprijsd vanwege de uitzonderlijk grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, zelfs de hoogst mogelijke concentratie in plantaardige voeding. Verder bestaan chiazaden voor 23 % uit volwaardige eiwitten met alle essentiële aminozuren. Door de vezels bevorderen chiazaadjes een gezonde spijsvertering. En dan zitten er ook nog flink wat vitaminen mineralen en anioxidanten in de zaadjes! Chiazaad kan veel ... lees verder >

Kokoscrême met blauwe bessen

Blauwe bessen kokoscreme Dit recept komt oorspronkelijk van Chef Susan Teton, een inspirerende raw en health food kok. In customized version: Ingrediënten (voor 1p): – 1 klein blikje kokosmelk (ik gebruik het merk Amaizin. Vaak ligt bovenop het romige wit, en zit daaronder het kokoswater. Dat is ideaal; ik gebruik dan vooral al het romige wit, dat is ongeveer 125 ... lees verder >

Yoghurt met zonnebloem- en pompoenpitten, hennepzaad en fruit

Yoghurt met fruit en zaden Ingrediënten: – Volle yoghurt of kwark – Geweekte zonnebloempitten en pompoenpitten – Geweekte abrikozen en gojibessen – Gepeld hennepzaad

Boekweitkorrels met kokosmelk, banaan en nootjes

Ook dit is een recept van Chef Teton. Er zitten wat onbekendere ingrediënten in zoals yaconsiroop en weipoeder, maar dat kan je makkelijk vervangen met iets anders. Ingrediënten: – 1/2 kopje geweekte boekweitkorrels (voor 1p is ongeveer 35 gram al genoeg) – 1 klein blikje kokosmelk/cream – 1 banaan of appel of allebei – Pecannoten (of ... lees verder >

Boekweitpannenkoeken met banaan

Foto: R. van West Boekweit is officieel geen graan (het behoort niet tot de grassenfamilie) en bevat geen gluten. Het heeft bovendien relatief weinig effect op je bloedsuikerspiegel (zie voor meer info De wereld zonder tarwe). Pannenkoekenmeel bestaat oorspronkelijk ook voor de helft uit boekweit. Maar ik vind 100% boekweit en dan gewoon met water ook al lekker. Om de voedingswaarde ... lees verder >

Amandelmelk met dadels, rozijnen en chia-zaden

Dit lekkere recept vond ik toen ik op zoek was naar een manier om de amandelpulp te gebruiken die overblijft als ik amandelmelk maak. Maar je kunt het ook gewoon met gekochte amandelmelk maken en hele amandelen. Het komt uit de raw food scene; er worden bijvoorbeeld ook chia-zaden gebruikt. Chia-zaden worden als superfood aangeprijst vanwege de extreem ... lees verder >