Raw food

Nieuw in Utrecht: whole, soul en raw food

Helaas is Nourish inmiddels gesloten. Voor raw food restaurants moet je dus naar Amsterdam. Bijvoorbeeld de Alchemist Garden Restaurant aan de Overtoom of de bar van Unlimited Health in de Ostadestraat. In de groenste straat van Utrecht, de Twijnstraat, kan je nu dagelijks een gezonde snelle hap eten bij het nieuw geopende Nourish. Elke dag een ... lees verder >

De rauwe waarheid over raw food

Foto: R. van West Als je de raw food filosofie mag geloven, is rauw voedsel eten het beste wat je voor je lichaam kunt doen. Door alleen maar levend voedsel te eten zou je bakken meer energie hebben, minder hoeven te slapen, een mooiere huid krijgen en gezonder zijn. Nu weet ik dat ik zelf te veel van smeuïge, zachte, ... lees verder >

Het beste van de raw food keuken

Foto: R. van West Op een warme zomeravond een lekker maaltijdsalade eten is geen straf. Elke dag alleen maar rauwe voedingsmiddelen eten waarschijnlijk wel. Gelukkig hoeft dat ook niet om toch van de gezondheidsvoordelen van rauwe voeding te profiteren. Lees hier hoe je simpel meer ‘levend eten’ binnen krijgt.  

Instant bevrediging: zelf chocola maken

Eigengemaakte chocola, Foto: Roosgoesgreen Nooit gedacht dat chocola maken zo simpel zou zijn. Je gooit cacaoboter en cacaopoeder  bij elkaar, iets zoets erbij, en voila! Je kunt er precies in doen wat je zelf lekker vindt (nootjes, vruchten, kaneel of mint, of superfoods als maca of lucumapoeder). En je kunt er zo veel van eten als je wilt. Want ... lees verder >

Rauwe moeder

Foto: R. van West Tom (15) eet alleen maar rauw voedsel. Omdat zijn moeder er van overtuigd is dat dat gezond is. Daardoor blijft Tom misschien wel 12 centimeter korter dan hij zou kunnen worden. Zien we in de IDFA-documentaire Rauwer die onlangs in première ging. Het is een vervolg op de eerdere documentaire Rauw (2008). Sindsdien is er ... lees verder >

Ontkiemende liefde

Foto: R. van West Interessant toch hoe je iets leuk kan blijven vinden, terwijl je je eigen leven steeds ingewikkelder ziet worden. Twee weken geleden volgde ik een geweldige twee-daagse cursus met als thema ‘kiemen en weken’ bij mijn nieuwe inspiratiebron: de Belgische kok Pol Grégoire. Doordat het zo inspirerend was ben ik nu zo gek om linzen en ... lees verder >

Groentensapjes en groene smoothies, what’s it all about?!

Foto: roosgoesgreen Wordt de lunchtrommel binnenkort verdrongen door een hippe beker met een groen sapje erin?! Zo’n vaart zal het niet lopen, maar de groene smoothies worden wel steeds bekender. Er zijn zelfs cafés waar je ze al kunt kopen ;-). Tot voor kort gooide ik alle groenige dranken op één hoop, maar een groene smoothie blijkt ... lees verder >

Het beste groentensap, zo doe je dat

Foto: roosgoesgreen In mijn vorige blog over groene sapjes heb ik de voor- en nadelen van groene smoothies en groentensapjes met elkaar vergeleken. De balans leek naar de groene smoothies door te slaan. Dus heb ik me de afgelopen week ongans gedronken aan allerlei experimentele groene smoothies. Het is inderdaad een stuk sneller en overzichtelijker dan de ... lees verder >

Top 5 eetbare bloemen om zelf te zaaien

Rauwe brownies Met eetbare bloemen in je tuin geef je jezelf een dubbel kado: het plezier van er naar kijken en het genot van ze op te eten! En ze zijn ook nog eens goed voor de balans in je tuin. Nou is de smaak van de meeste bloemen niet heel uitgesproken, maar de kleur en schoonheid ... lees verder >