Uiencrackers, raw & delicious!

UiencrackerAls je deze rauwe crackers eenmaal hebt geproefd wil je namelijk niks anders meer ;-). Je kan er echt van door blijven eten; zo lekker knapperig en vol van smaak. Het staat dan ook bekend als het ‘famous onion bread’ van het Amerikaanse raw food restaurant RAWvolution.

Het makkelijkste maak je ze in een dehydrator (een voedseldroger uit de raw-food keuken), maar het lukt ook in een gewone oven op de laagste stand. Het is een heel simpel recept. Je moet alleen wat geduld hebben, 36 uur om precies te zijn…Maar het kan ook korter ;-).  Alleen zijn ze dan minder knapperig en dat maakt ze juist wel erg lekker!

Ik voeg ook nog een eigen recept toe voor rauwe crackers, waarbij ik de pulp hergebruik die van m’n sapmachine komt. Een leuke manier om die vezels toch nog te gebruiken. Maar het kan denk ik ook prima met hele wortels als je geen sapmachine gebruikt.

 

2 gedachten over “Uiencrackers, raw & delicious!

  1. ga ik ook proberen Roos,

    bij deze nog een recept van crackers:
    Recept OERcracker

    Je hebt nodig voor 8 stuks:
    – 50 gr amandelmeel (kan ook zonder)
    – 60 gr sesamzaad
    – 50 gr pompoenpitten
    – 30 gr. zonnebloempitten
    – 1 el olijfolie
    – 1 ei
    – keltisch zeezout (of gomasio heb ik gebruikt is gemalen sasamzaad met zeezout)
    – peper (vers gemalen)
    – kruiden naar smaak, bijv italiaanse kruiden (ik doe er verse tijm en rozemarijn door)

    Bereiding:
    – Verwarm de oven voor op 180 graden.
    – Doe de zaden in een hoge mengkom, samen met het amandelmeel, de olijfolie, de kruiden en het ei.
    – Meng alles goed door elkaar tot een soort deegbal.
    – Leg een stuk bakpapier op het aanrecht.
    – Leg de deegbal erop en druk het deels uit tot het plat is.
    – Pak een ander vel bakpapier en leg dit op de deegbal.
    – Rol dit uit tot 3-4 mm dik met een deegroller, houten ronde stok of fles.
    – Verwijder het bovenste stuk bakpapier.
    – Snijd de deeglap in rechthoekjes of vierkantjes zonder het onderliggende bakpapier te beschadigen.
    – Plaats nu het geheel van backpapier met de toekomstige crackers op een bakplaat
    Zet de bakplaat in het midden van de oven
    – Bak het ongeveer 15 tot 20 min. De crackers zijn klaar als ze lichtbruin zijn. (controleer ze regelmatig ze kunnen snel te bruin worden).

  2. Ik maak regelmatig krakkers in mijn dehydrator.
    Als je voor zoet gaat, kun je dadels erdoor heen doen.
    In plaats van lijnzaad kun je ook chiazaad gebruiken.
    Plakt ook lekker.
    Verder zelf veel fantasie gebruiken, super lekker.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.