De ecobouwmarkt vind je online

Goed nieuws: als je wilt gaan klussen hoef je niet meer een verplichte gang langs de gamma of de praxis te maken want er is tegenwoordig ook een eco-bouwmarkt, te vinden online op www.eco-logisch.nl. Verantwoorde verf zonder oplosmiddelen, duurzame bouwmaterialen, een bamboe-schutting. Zo’n 3000 producten online en ook te zien in de showroom op het Van slingelandtplein in Amsterdam.

Foto: Eelke Dekker, Flickr

Foto: Eelke Dekker, Flickr

Maar er is meer. De online bouwmarkt biedt ook allerlei gadgets aan om water of energie te besparen, en geven tips over andere ecologische producten die ze zelf niet in het assortiment kunnen opnemen, zoals vloeibaar behang.

Ook voor de minder door de wol geverfde klussers is de webwinkel een goed startpunt want er wordt ook bouwadvies gegeven en je kunt via de site in contact komen met mensen die wel ervaring hebben met bijv. het inbouwen van een wandverwarming.

In de webwinkel is bijvoorbeeld het zeer effectieve vloerisolatiesysteem van Tonzon te koop. Het Thermoskussen is een opvouwbaar isolatiemateriaal waarin op de plaats van bestemming een of meer luchtlagen wordt opgesloten. Het systeem heeft zich in de loop der jaren bewezen als de beste vloerisolatie met de hoogste respons op de vloertemperatuur. En sinds kort biedt Tonzon ook passieve vloerverwarming aan (zie www.tonzon.nl).

Het concept van de eco-bouwmarkt webwinkel slaat aan en vult een gat in de markt. Oprichter Rob Bos is 3 jaar geleden begonnen, en de winkel blijft groeien. Duurzaamheid heeft bewezen geen tijdelijke hype te zijn, dus hij zit goed (bron: de Pers, 29 jan 2010).


En als je dan toch lekker online bezig bent, neem dan ook eens een kijkje bij een online winkel met alleen maar milieuvriendelijke gebruiksproducten en zelfs CO2-neutrale bezorging thuis, www.waschbaer.nl. Eindelijk waxinelichtjes zonder aluminium hulzen, een keukencompostbak met micro-organismen die je binnen 3 weken humus oplevert, en een beschermhoes tegen de straling van je mobiele telefoon.

Ook te lezen op:het kan wel

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.