Van komkommer- naar courgettetijd

Oja. Dit was ook al weer de reden dat je beter niet in augustus op vakantie kunt gaan als je een moestuin hebt:

Wie heeft er nog lekkere courgette-recepten?!

Het worden in ieder geval grotere courgette-chips van deze oogst dan van de dunne winkelcourgettes:

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 gedachten over “Van komkommer- naar courgettetijd

  1. Lieve Roosje,
    Klopt helemaal: van dat op vakantie gaan in augustus en de courgettes-expansie
    (voor zover ze niet door de naaktslakken waren aan- of weggevreten)
    Courgette-soep is ideaal voor de grotere en daardoor wat minder smaakvolle (vinden wij) courgettes.
    Recept:
    Courgettes in kleine stukken snijden en koken. Ondertussen uitjes fruiten en met bouillonblokjes in de gestaafmixerde courgettebrei toevoegen. Het geheim zit hem in de boursin die je toevoegd: een normale boursin voor een gemiddelde pan soep maar natuurlijk naar smaak te doseren. Afmaken met tuinkruiden als verse bieslook, basislicum en dille naar smaak en natuurlijk de verse peper niet vergeten.
    Eet smakelijk!
    PS: invriezen gaat ook prima.

    groetjes,

    Frank van West

  2. Ik krijg ze nogal eeens van mijn zus en leg ze zoals augurken in het zuur in weckpotten als het veel is.
    Ik eet ze neestal zo: in plakken met pakken tomaten erop en in de magnetrong garen en geraspte kaas erover en die laten smelten in de magnetron.

  3. Ik ga deze site maar even in de gaten houden – ik heb geen moestuin, maar m’n buren wel šŸ˜‰

    Mijn favoriete courgetterecept is Indiase courgette in een yoghurtdressing – net weer eens wat anders. Recept van Madhur Jaffrey:
    1 pond courgettes
    4 dl yoghurt
    1/4 theelepel cayenne (laat ik meestal weg)
    1 theelepel komijnzaad
    1/2 theelepel bruine suiker (laat ik ook meestal weg)
    1 eetlepel extra virgin olijfolie of mosterdolie
    1/2 theelepel bruin mosterdzaad
    1/4 theelepel zout

    Snij de courgette in dobbelsteentjes. Kook ca. 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
    Verhit de olie in een klein pannetje. Als het goed heet is, de komijn en de mosterdzaadjes toevoegen. Als ze gaan knappen, de inhoud van het pannetje door de yoghurt gooien. Andere ingrediƫnten ook toevoegen en goed roeren.
    Warm of koud serveren.

  4. Nog eentje – vandaag voor het eerst gemaakt. Geroosterde courgette met citrus en munt. Lekker fris, lekker anders. Recept van Barbara Kafka.

    1 kg courgettes
    1 eetl olie (neutraal of olijf)
    2 eetl vers sinaasappelsap
    2 theel vers citroensap
    2 eetl grofgehakte muntblaadjes
    zout en peper

    Zet de oven op z’n hoogste stand.
    Hak de courgette in flinke brokken (ca. 3 cm in het kubiek). Stop ze in een ovenschaal waar ze in 1 laag in kunnen liggen. Voeg olie en wat zout toe en meng goed.
    Zet 20 min in de oven. Halverwege de schaal goed schudden (maar wel voorzichtig – hete oliespetters mogelijk).
    Gooi sappen en munt in een schaal. Voeg geroosterde courgette toe. Proef of er nog meer zout of peper in moet.
    Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen