Voetafdruk

Binnenkort ga ik voor de Kleine Aarde vrijwillig als webredacteur aan het werk. Ze gaan een website starten met een forum waarop je je mondiale voetafdruk kunt testen en actie kunt gaan ondernemen om die te verkleinen. Je voetafdruk is het aantal hectare van de aarde dat je gebruikt om in jouw behoeften te voorzien. Voor elke wereldbewoner is er op dit moment 2,1 hectare beschikbaar. De gemiddelde voetafdruk van een Nederlander is 4,4 hectare. Ik zit ondanks mijn overvloedige zomervakantie (Portugal, Frankrijk en de permacultuurcursus ook in Frankrijk) gelukkig toch maar op 1,9 hectare. Test hier je eigen voetafdruk. Als het zover is zal ik jullie zeker vragen mee te doen!

Op het forum kunnen mensen kiezen met welk thema ze aan de slag willen. Ik word moderator voor het thema voedsel. Leuk, dan kan ik alles onderzoeken over lokale bio-boeren, seizoensgroenten en lekker vegetarisch eten! Zo was ik gister bij een Green-fair hier in Utrecht waar o.a. biologische wijnen werden aangeprezen. Wist je dat je zelfs een wijn-abonnement nemen, dan krijg je elke 2 maanden 3 zorgvuldig geselecteerde flessen biologische wijn toegestuurd. Het is deze week namelijk Week van de smaak, door het hele land worden er culinaire activiteiten georganiseerd om te proeven van ambachtelijke, gezonde, lokale, seizoensgebonden, duurzame, biologische en natuurzuivere producten. Snap jij nog wat wat is?! Volgens Albert Hein is alles gewoon puur en eerlijk… maar dat zou ik ook maar met een korreltje zout nemen. Op de website van Week van de smaak kan je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt, of lees mijn stukje op www.hetkanwel.net.

En voor wie de smaak echt te pakken krijgt:

Komende vrijdag bestaat de biologische boerenmarkt in Utrecht 20 jaar en is er feest op t Vredenburg.

22, 23, 24 oktober is er een culinaire herfstmarkt in Utrecht, vlakbij de Weerdsluis, wie gaat er mee de 22e?! www. streekweken.nl

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.