boekweitpannenkoeken

Vanavond koken bij radio 6: boekweitpannenkoek gevuld met snijbiet en geitenkaas

Foto: roosgoesgreen

Deze pannenkoeken ga ik vanavond maken bij radioprogramma Winfrieds woonkamer op radio 6 tussen 19 en 20 uur! Wie kookt er mee?! Buiten is het nu toch niet goed toeven, dus beter met een soul/jazz muziekje de keuken in ;-). Wie weet hou je er nog een leuke cd aan over als je je aanmeldt op de facebookpagina. Ik maak er ook nog een lekkere bietensalade bij van vers geoogste bladgroenten en (chioggia)bietjes uit de tuin.

Foto: roosgoesgreen

De boekweitpannenkoeken zijn bij de meesten wel bekend; zo makkelijk met alleen maar een eitje en water, maar toch zo lekker. Snijbiet is misschien minder bekend, maar onmiskenbaar bezig met z’n comeback. Van de ouderwetse warmoes is het een hippe verschijning aan het worden in menig eetbare (moes)tuin en bij bio-winkels. Vooral de decoratieve regenboogsnijbiet met rode en gele bladeren is een aanwinst. En niet alleen qua esthetiek. Snijbiet is ook nog eens een ‘powerhouse’ wat betreft nutriënten: 

Met 1 cup snijbiet zit je al aan 10 mg calcium, 961 mg (da’s veel) kalium en 30 mg vitamine C. Maar ook vitamine A, betacaroteen, luteïne en zeaxanthine zijn goed vertegenwoordigd. Die laatste twee stofjes beschermen je ogen tegen allerlei zichtproblemen. Snijbiet bevat net als spinazie en rabarber oxaalzuur, wat voor de meeste mensen niet een probleem is. Behalve voor mensen die last hebben van bepaalde nierstenen. Bovendien zit er in snijbiet veel calcium en vitamine C, die het oxaalzuur neutraliseren.

Een gedachte over “Vanavond koken bij radio 6: boekweitpannenkoek gevuld met snijbiet en geitenkaas

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.