Chocolade-brownies met… zwarte bonen!

12 gedachten over “Chocolade-brownies met… zwarte bonen!

    • Hoi simone, ik denk dat je de boter prima kunt vervangen met kokosolie of zelfs een milde olie als olijf of zonnebloem. Ipv de yoghurt kan je missch kokoscreme nemen. Qua hoeveelheden kan ik je niet precies adviseren, uitproberen maar!

  1. Hoi Roos, leuke site! En ik heb vol enthousiasme de brownies met bonen gemaakt, maar ze waren echt NIET lekker!!! Smaakte naar koude bonenprak met een zoet laagje, ook mijn vriend, normaal fan van brownies, heeft zelfs zijn ene stukje niet opgegeten. Het zag er ook niet uit zoals op de foto, erg jammer, want ik zoek en blijf proberen lekkere suiker- en glutenvrij te bakken.
    Teleurgestelde Mariska

    • Hoi Mariska, wat jammer! Had je wel alle ingrediënten gebruikt die in het recept stonden? Soms zijn bonen uit pot/blik al erg gezouten, dat helpt natuurlijk niet. En ik geloof dat dit recept ook wel uit m’n ‘niet-zoete’ periode stamt; er mag best wat meer zoetstof in. Maar dan is het toch raar dat ze er nog zo anders uit zien. Ik zal binnenkort een brownie-recept posten dat echt niet kan mislukken!

  2. Hoi Roos, vanavond deze brownies gemaakt. De smaak is heerlijk, maar het geheel viel uit elkaar, terwijl het wel een goede cake-achtige structuur heeft. Ik heb ditmaal het recept helemaal gevolgd, vaak ben ik eigenwijs:). Heb jij idee wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen? Inderdaad zijn ze niet zoet, maar ik vind dat juist wel lekker, heel pure, intense cacaosmaak (ik had voor grootste deel rauwe cacao genomen). dus ik zal het zeker met smaak eten, maar ja, het oog wil ook wat he?

    • Ik heb dit recept zelf al een tijd niet meer gemaakt maar wellicht helpt het om een plantaardig bindmiddel toe te voegen zoals johannesbroodpitmeel, arrowroot, of xanthaangom. Ik zou dan 2 tl doen. Ik kan me ook voorstellen dat kokosvet in plaats van boter het geheel beter bij elkaar houdt, maar dan moet je wel van de kokossmaak houden…

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.