Boekweitkorrels met kokosmelk, banaan en nootjes

Ook dit is een recept van Chef Teton. Er zitten wat onbekendere ingrediënten in zoals yaconsiroop en weipoeder, maar dat kan je makkelijk vervangen met iets anders.

Foto: R. van West

Ingrediënten:

– 1/2 kopje geweekte boekweitkorrels (voor 1p is ongeveer 35 gram al genoeg)

– 1 klein blikje kokosmelk/cream

– 1 banaan of appel of allebei

– Pecannoten (of walnoten, of wat je wil)

–  beetje vanille (of wei-eiwit poeder met vanillesmaak, of mesquite, maca of lucumapoeder)

– yaconsiroop of een andere zoetmiddel (honing, ahornsiroop) naar smaak

– 1 el lijnzaad/vlasolie (heel gezond met veel plantaardige omega 3 vetzuren uit de lijnzaadjes)

– kaneel naar smaak

Bereiding:

– Zet de boekweit de avond van tevoren onder water om te weken (door weken worden de goede enzymen geactiveerd en schadelijke stoffen als phytaat afgebroken, zie blog De wereld zonder tarwe). Schrik niet als het de volgend ochtend een beetje slijmerig is; dat hoort. Gewoon afspoelen en in je kommetje doen.

– Doe er de kokosmelk bij (ik gebruik weer voornamelijk de dikke crème die bovenop ligt) en de vanille en meng het geheel

– Snij de banaan en/of appel in heel kleine stukjes en voeg dat toe, evenals de pecannoten in stukjes

– Maak af met wat yaconsiroop/zoetstof, eventueel kaneel (stabiliseert bloedsuikerschommelingen), en eventueel een scheut lijnzaadolie (vol met plantaardig omega 3 en goed voor de stoelgang)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

12 gedachten over “Boekweitkorrels met kokosmelk, banaan en nootjes

  1. Heerlijk!! Ik paste het iets aan bij gebrek aan ingrediënten:
    ik combineerde de boekweit met banaan, kokos, lijnzaad, kaneel, zonnebloempitten en een paar lepel geitenyoghurt en een druppel stevia. Ik had angst dat de boekweit zou overheersen, ben er niet zo dol op en moet nog erg aan de smaak wennen, maar in dit ontbijtrecept smaakte het prima!
    Dank voor de inspiratie!

    • Mooi zo! Ik doe inderdaad ook niet te veel boekweit, best een stevig ingrediënt, maar je houdt het er zeker de hele ochtend op vol, dat is dan weer het voordeel ;-). Leuk om ook even op jouw blog te neuzen.

  2. Is het beter om boekweitkorrels te gebruiken of zijn de boekweitvlokken (al voorgekookt) van bijvoorbeeld de Halm ook goed? Heeft het nog zin om de voorgekookte boekweitvlokken te weken ivm het fytinezuur?

  3. ha Roos
    Ben al tijden op zoek naar een ontbijt (ipv de havermout, die is wel voordelig of de boekweitvlokken)
    Van beide gebruik ik ca 45 gram en dan weken, met noten/zaden en de volgende dag warmen met amandelmelk.
    Hoe kan ik dat doen met :
    boekweit korrels (moet je dat dan ook pureren erna??)
    Boekweitgruten
    quinoa
    ook gezien de hoeveeleheden etc

    DANK JE!

  4. Super idee!
    Heb de boekweit gekookt in alpro soya coconut en dan naar het einde van de kooktijd wat kokospoeder bij + zaden, noten en pitten. En om af te werken stukjes banaan erdoorheen gemengd! Heerlijk !!

    Superleuke site trouwens!!

Een reactie plaatsen