Noten/vruchten ontbijt met kokosrasp

Ontbijt kokosraspHet is weer tijd voor een goed ontbijt! Uiteraard is met de wintertijd ook het seizoen van de havermoutpap weer aangebroken. Ik heb het voor de variatie al met alle soorten noten/kokos/rijstmelk gemaakt die je kan bedenken. Maar toch blijf ik zweren bij echte afwisseling en streef ik naar minimaal 7 verschillende ontbijtjes om de week mee te vullen ;-).

Dit ontbijt is een variatie op een recept dat ik al eerder genoemd heb; maar op deze manier hoef je niet eerst apart amandelmelk te maken. Het is wel even wat werk om ’s avonds alles klaar te zetten, maar de volgende ochtend ben je zo klaar als je een blender in huis hebt!

 

2 gedachten over “Noten/vruchten ontbijt met kokosrasp

  1. Hoi roos,
    Ik raak helemaal geïnspireerd om je tips uit te gaan voeren. Ik vraag me alleen af hoe dit te betalen is. Ik ben een student en dus niet echt een overdadig budget ter beschikking voor boodschappen. Heb je misschien tips dat ik deze gezonde suggesties toch kan uitvoeren en gevarieerd kan eten met een kleiner budget?

    ps. Het is eigenlijk een aanname dat bijvoorbeeld bovenstaande producten niet erg goedkoop zijn.

    • Hoi Eva, leuk dat je geïnspireerd bent! Inderdaad zijn dit soort recepten natuurlijk wel wat prijziger dan een simpele boterham. Maar met slim inkopen doen kan je toch wel een heel eind komen. Kokosrasp, zaden en rozijnen hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Amandelen meestal wel; maar bijv. bij de tuinen of G&W drogisten hebben ze ook een heel assortiment noten en superfoods zoals chiazaad. De blog eetgoedvoeljegoed.nl besteedt veel aandacht aan besparen op boodschappen. Succes!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.