Amandelcrême ontbijt met appel

Foto: R. van West
Foto: R. van West

Een heerlijk ontbijtrecept van Pol Grégoire met geweekte noten als basis. Combineren met een (gedroogde) fruitsoort, een smaakmaker erbij en smullen maar. Een concept waar je eindeloos op kunt variëren. Ik geef alvast wat suggesties onderaan ;-). Je hebt wel een goede blender nodig om de geweekte noten tot een smeuïge massa te krijgen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

8 gedachten over “Amandelcrême ontbijt met appel

  1. Het lekkerste is wel blanke amandelen. Idealiter pel je zelf bruine amandelen na het weken, maar dat past echt niet in de gemiddelde ochtendroutine ;-). Ik kies er dan voor om de bruine amandelen heel goed af te spoelen en met schil te blenden, maar je kunt ook prima voor blanke amandelen kiezen.

  2. Ook een lekker tussendoortje, dadels stomen ongeveer 20 min.
    (Wel goed van te voren afspoelen)
    Dan in de keukenmachine met noten (geweekt) en kaneel
    bollen van maken en even door de cacao rollen.
    Ziet er dan uit als een truffel.

    • Ja, dat zijn inderdaad handige tussendoortjes. Mag ik vragen waarom je de dadels eerst stoomt? Of ligt dat aan de soort dadel die je gebruikt? Medjool dadels zijn zo ook al heel zacht.

  3. Ik heb de versie met paranoten en banaan gemaakt: heerlijk!
    Helaas een beetje uitgeschoten met het oranjebloesemwater, geen ramp hoor. Volgende keer doe ik wel 1 of 2 dadels minder in deze versie, de creme was wel heel zoet!
    Dank voor het recept!

    Daphne

    • Had je bij de paranoten en banaan ook nog dadels gedaan? Dat is inderdaad denk ik niet nodig. Sowieso geldt: hoe minder zoet hoe beter, ook fruit (zeker gedroogd) bevat veel fructose, dus hoe meer je kan weglaten hoe beter!

  4. reactie vraag waarom dadels eerst stomen, dan krijg je een fijnere massa om ingredienten te mengen in de keukenmachine, Vooral de kleinkinderen hebben een hekel aan velletjes en stukjes. En ik probeer te zoeken naar snoepvervanging nadat ik al die enge informatie over suiker en ook fructose heb gelezen. Kijk op internet met de titel ” Fructose pas op “

  5. De dadels die je in de toko koopt, in een kartonnen verpakking zijn nog zachter dan de medjool dadels. Ik gebruik ze bij het maken van chocola en dan wil ik het ook zo glad mogelijk hebben. Eigenlijk is het net dadelpasta met een velletje er omheen.

Een reactie plaatsen