Fris ontbijt met zelfgemaakte kokosmelk en sinaasappel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: R. van West

Dat moet ik vaker doen. Workshops geven. Leuk om de dingen die ik weet door te geven, m’n bloglezers eens in levende lijve te ontmoeten, om samen lekkere dingen te maken en je ongans te eten aan zoete dingen zonder suiker. En dan ook nog restjes over te houden. Wat kan leiden tot een heerlijk fris ontbijt als je ze op deze manier bij elkaar gooit ;-).

Kokosmelk is de koningin van dit ontbijtje. Onlangs las ik in een kookboek van Pol Grégoire dat je zelf vrij makkelijk kokosmelk kunt maken uit kokosrasp. Dat zijn dan weer de dingen waar ik blij van word! Ik ben nogal fan van kokos, en zeker van de lekkere crème die bij lage temperaturen boven op de melk zit. Zelf maken scheelt heel wat blikjes kopen die toch wel wat duurder zijn dan de kokosrasp. Je moet overigens wel een goede blender in huis hebben om dit te doen:

7 gedachten over “Fris ontbijt met zelfgemaakte kokosmelk en sinaasappel

  1. lekker! heb gister van santen geprobeerd melk te maken, maar dat was minder eenvoudig dan gewoon water erbij gooien en santen oplossen…smaak was toch wat minder vol en meer waterig.

  2. Dat ga ik ook eens proberen. De pulp zou je kunnen gebruiken om een cake te maken. Kokosmeel is altijd droog en er moet dan ook extra vocht bij recepten ermee en ik week het ook altijd.

    • De natte geweekte noten gebruik ik altijd meteen; ik kan me voorstellen dat je dat in de koelkast nog wel een paar dagen kunt bewaren. Maar om ze langer te bewaren zou je ze eigenlijk weer moeten drogen (bijv. in de oven op 50 graden); dan behouden ze wel de goede eigenschappen en zijn ze weer langer houdbaar.

  3. De kokos die je overhoud na het maken van de melk is geen kokosmeel. Als ik me niet vergis zit er namelijk nog vet in en dat zit niet in kokosmeel. Dus kennelijk wordt er nog iets aan kokosmeel bewerkt. Volgens mij heb ik dat ooit gelezen op Eet goed, voel je goed 🙂

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.