Kokosbanaanfudge

Foto: R. van West

Een hele makkelijke manier om een lekker tussendoortje te maken, met een pakje santen, een banaan en wat vanille. Ik ga me op moeilijke momenten sowieso wel eens te buiten aan m’n voorraad santen als er verder niks in huis is; maar zo wordt dat nog lekkerder. Santen is harde kokoscrème, in de supermarkt meestal te vinden bij de Aziatische ingrediënten.

Recept komt van Eet goed voel je goed, daar staan nog meer tips voor gezond snoepgoed.

Ingrediënten:

  • 1 pakje santen
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • Zaadjes van 1/2 vanilleboon of 1/2 tl vanille extract
  • Snuf zout
  • Naar wens: beetje sinaasappelrasp
  1. Laat de santen au-bain-marie smelten (in een vuurvaste kom in een pan met warm water op laag vuur). Dit kan wel tien minuten duren.
  2. Als het gesmolten is, roer je de banaan, vanille en het zout erdoor. De consistentie is stevig.
  3. Schenk het in een plat bakje (ongeveer 15 x 15 cm voor deze hoeveelheid) met wat plasticfolie of bakpapier onderin en zet in de koelkast.
  4. Snij in stukken zodra het gestold is.
  5. Bewaar in de koelkast.

Tip: als je het te droog vind: maak een frosting en haal de blokjes daar doorheen en laat het opstijven in de koelkast.

Variatie: amandelkokosfudge

  • 100 gram amandelpasta
  • 4 el kokosolie
  • 3 el koud geslingerde honing
  • Snufje zout
  1. Laat de kokosolie smelten in de oven (50C) of au bain marie, eventueel de honing ook als die hard is
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  3. Verdeel het mengsel over siliconenvormpjes of in een met bakpapier beklede ovenschaal
  4. Laat het in de koelkast opstijven, of als je haast hebt in de vriezer!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

7 gedachten over “Kokosbanaanfudge

  1. Hi Roos,

    Kennelijk heb ik dit recept niet bewust gezien op Eet Goed, Voel je Goed. Klinkt lekker. Ik ga het zeker proberen. Misschien is het ook lekker met pompoen. Ik zal het eens testen

  2. Hey Roos,

    Heb je geen FB pagina? Die mis ik enorm! Ik zit nu heerlijk wat tijd te verdoen op je site. Lekker lezen! En een hoop informatie die zowel heel herkenbaar als fris is. Super!

    Hele fijne dag
    Heleen

  3. Kan ik in plaats van santen ook kokosolie gebruiken? (in koelkast blijft het toch stevig?)
    Zo ja, hoeveel heb ik dan nodig?

    Mn arts heeft me aangeraden om energiebommetjes met kokosolie te gaan eten…

Een reactie plaatsen