OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastinaak-kastanje soep

Een lekker wintersoepje om je op sneeuw-dagen als deze aan op te warmen. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met welke knollen je er in doet. Ook de hoeveelheden komen niet zo nauw; ik gok dat je met onderstaande recept wel voor 3p genoeg hebt. Serveer het met een flinke dot zure room of crème fraîche, dat helpt de vertering een handje!

Ingrediënten:

  • 1 ui of stuk prei
  • 3 pastinaken
  • 1/2 knolselderij (of andere knollen, hoeveelheid komt niet zo nauw)
  • Als je hebt: 1 cup gekookte kastanjes
  • 1/2 liter (kippen)bouillon (liefst homemade natuurlijk, of bijvoorbeeld van de kleine soepfabriek)
  • Zout en peper, eventueel een laurierblad
  • Crème fraîche of zure room naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering, of als je hebt notenkruid (shiso), dat combineert hier heel lekker mee

Bereiding

– Fruit de ui aan in wat ghee of ontgeurd kokosvet tot ze glazig zijn

– Voeg de in stukken gesneden pastinaak en andere knollen toe

– Giet de bouillon eroverheen en eventueel nog wat extra water tot alles bijna onder staat

– Draai er wat versgemalen peper in, en eventueel het laurierblad en de kastanjes

– Laat het koken tot de knollen zacht en gaar zijn

– Verwijder dan het laurierblad (niet vergeten!) en pureer de massa tot helemaal glad met een staafmixer. Voeg water of room toe om de gewenste dikte te bereiken.

– Serveer met een flinke lepel crème fraîche erin en versgehakte peterselie of notenkruid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 gedachten over “Pastinaak-kastanje soep

Een reactie plaatsen