Foto: R. van West

Witlofsalade met rucola en blauwe kaas

Foto: R. van West

Nu snap ik waarom die tv-koks zo opgewonden kunnen raken van een zuurtje, een zoetje, een zoutje en een bittertje. In deze salade zit het allemaal en ja, het werkt!

Toevallig dat ik deze ingrediënten in huis had en ze bij elkaar gooide. Want ik meende me te herinneren dat witlof, peer en blauwe kaas een gouden combi is. Dat klopt.

Neem de hoeveelheden met een korreltje zout ;-).

Ingrediënten:

– 1 struikje witlof, in ringen gesneden

– Handje rucola

– Als je hebt wat verse kervel, heel lekker erbij, of dragon of venkelblad

– 1 appel of peer in stukjes

– Beetje blauwe kaas (roquefort)

– Parmaham of iets dergelijks (kan je ook weglaten natuurlijk)

– Walnoten of pecans

Dressing:

Simpele dressing van olijfolie, balsamico-azijn (olie en zuur in een verhouding 3:1), wat zout (of kelppoeder of tamari) en peper, eventueel nog wat honing en mosterd erbij.

Of gebruik de citroendressing van deze wortelbeignets.

Of een variatie van Jamie Oliver: doe de blauwe kaas (50gr) door de dressing: met 50gr creme fraiche, 5 el olijfolie, 4 el ciderazijn en 6 el water

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

4 gedachten over “Witlofsalade met rucola en blauwe kaas

  1. Mmmmmmmmmm …… wat lekker zeg. Inderdaad mooie combi van smaken. Gemaakt zonder ham, met appel en peer en met beetje honing en mosterd. Gelukkig stond de kervel flink hoog in onze tuin.

Een reactie plaatsen