Amandelmelk met dadels, rozijnen en chia-zaden


Dit lekkere recept vond ik toen ik op zoek was naar een manier om de amandelpulp te gebruiken die overblijft als ik amandelmelk maak. Maar je kunt het ook gewoon met gekochte amandelmelk maken en hele amandelen. Het komt uit de raw food scene; er worden bijvoorbeeld ook chia-zaden gebruikt. Chia-zaden worden als superfood aangeprijst vanwege de extreem grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, vezels en anti-oxidanten. Ze nemen veel water op en vormen dan een soort gelei, die veel gebruikt wordt om raw food recepten te ‘binden’. Je kunt ze op raw food sites bestellen, en toevallig zag ik dat De tuinen ze ook verkoopt.

Hier vind je het originele recept.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

3 gedachten over “Amandelmelk met dadels, rozijnen en chia-zaden

  1. Dag, ik zou graag het recept willen hebben van de amandelmelk met dadels en rozijnen, maar de link werkt niet :( Zou je mij het recept willen mailen. Dank je wel

    • Hoi Sabina, bedankt voor het doorgeven! De link werkte inderdaad niet meer, maar heb het recept teruggevonden op de originele site. Als het goed is werkt het nu wel, maar hier ook nog een keer voor de zekerheid. Groetjes

Een reactie plaatsen