Saladedressing met kelp

Een superlekkere saladedressing (golden elixer) van chef Teton met kelp poeder (gemalen zeewier vol mineralen). Ook heerlijk als dipsaus voor artichokken, worteltjes etc. Makkelijk om meer van te maken zodat je er de hele week mee kunt doen.

Ingrediënten:

- sap van 1 citroen

- 2 el tahin (liefst van rauwe sesam)

- 1/4 cup water (of iets minder als je het wat dikker wil)

- 2 tl kelp

- 1 teen knoflook

- 1/4 cup tamari (iets minder als je gezouten tahini hebt gebruikt)

- gembersap (ong. 2 cm op fijne rasp raspen en dan de rasp uitknijpen)

- lijnzaadolie (of een andere olie, maar flaxoil is erg lekker in deze combinatie en zit vol omega 3 vetzuren)

Bereiding:

- Alles in de blender doen en goed mixen, lijnzaadolie toevoegen tot het de gewenste dikte heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>