Spicy pompoenlatte met kokosrijstmelk

Foto: roosgoesgreen

Vorige winter werd ik al getipt dat de Starbucks zo’n lekkere pumpkin spice latte heeft. Ik heb de originele daar nog steeds niet geproefd (blijkbaar toch een kleine weerstand om bij de Starbucks naar binnen te gaan…), maar het sprak genoeg tot de verbeelding om er een eigen versie van te maken. Bij de Starbucks zit er vast geen echte pompoen in, maar bij mij lekker wel. Het is een heerlijk winters drankje met veel verwarmende specerijen; ideaal om van een koude winterdag een feestje te maken!Je kunt uiteraard volop variëren op dit thema. Maak bijvoorbeeld chai-thee door een (plantaardige) melk naar keuze te verwarmen met de specerijen en een thee naar keuze. Ik vindt rooibos lekker, maar de gewone zwarte thee doet het ook goed. Of gebruik de gekruide melk op een theelepel matcha groene thee-poeder voor een matcha latte (origineel te proeven bij Bagels & Beans, maar dan met heel veel suiker).

Een gedachte over “Spicy pompoenlatte met kokosrijstmelk

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.