Foto: roosgoesgreen

Boerenkool chips: een schaal vol goede stofjes

Foto: roosgoesgreen

Ben jij al een keer op een feestje geweest waar je boerenkool kreeg voorgeschoteld als snack?! Het zou zomaar kunnen, want ze zijn helemaal hot onder de health freaks (waar ik mezelf dan ook maar toe reken ;-)). Boerenkool is namelijk met stip een superfood vol met goede mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. En dan is het leuk als je er ook eens wat anders mee kunt doen dan stamppotten. Het gekrulde blad van de boerenkool leent zich uitstekend om tot knapperige chips om te toveren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 gedachten over “Boerenkool chips: een schaal vol goede stofjes

  1. Ik ben zelf zo iemand die geroosterde boerenkool serveert op feestjes. En het verbaast me iedere keer hoe lekker mensen het vinden – je blijft roosteren.
    Een beetje goeie groenteboer heeft trouwens vaak ook hele boerenkool.

  2. Hallo Roos,

    Waarom geen himalayazout in plaats van nogal eens verontreinigd zeezout?
    Dat het lekker is weet ik nog uit de periode dat ik geen gezondheidsfreak was, maar bij verwarming tot 150 graden celsius verdwijnen er nogal wat gezonde stoffen uit de boerenkool en dan is rauwkost toch wel wat gezonder dan wat in dit geval lekker is.
    Beschouw het dus maar als een lekkernij om af en toe mee te zondigen.
    Beschouw het maar als een ideaal middeltje om af

  3. De laatste regel in mijn bericht over boerenkool is het gevolg van een technische storing.
    theo muller, die geen voorstander is van anonieme berichten.

Een reactie plaatsen