Verbeter het IQ van je kids met deze supervoeding

Foto: albertogp123 (Flickr)

Voor een goede ontwikkeling van de hersenen is bij kinderen gezonde voeding extra belangrijk. Natuurlijke voeding waar alle voedingsstoffen inzitten kan een boost geven aan het IQ en de leerprestaties. De vuistregel is: veel groenten en fruit, noten en zaden, liefst met zoveel mogelijk variatie. Elke kleur voedsel bevat weer andere phytonutriënten en anti-oxidanten. Met deze superfoods begint het nieuwe schooljaar in ieder geval goed.

Bietensap – energyboost

Het is minder vies dan je denkt en zit vol met gezonde stoffen. Bietensapverbetert het uithoudingsvermogen doordat de spieren efficiënter omgaan met hun brandstof. Vandaar dat topsporters bietensap drinken een paar uur voor een grote prestatie. Dat komt vooral door de nitraten in bietensap die de bloedstroom stimuleren waardoor er meer zuurstof vervoerd kan worden. Bijvoorbeeld naar de spieren, maar ook naar de hersenen, waardoor bietensap zelfs een rol kan spelen in het voorkomen van dementie. Verder zitten bieten vol met mineralen, vezels, en luteine en zeaxanthine, stofjes die goed zijn voor de ogen.

Supershakes met rode vruchten

Is bietensap toch net niet cool genoeg, maak dan eens een lekkere smoothie in een blender met ingevroren fruit. In rode vruchten zitten salvestrolen die een belangrijke rol spelen in het voorkomen van kanker. Voeg andere gezondheidstoppers toe als kokosmelk of amandelmelk en hennepzaad dat vol zit met onder andere ijzer en omega 3 vetzuren.

Wei-eiwit als brandstof

Wei-eiwit is vooral voor opgroeiende kinderen één van de beste bouwstoffen. Dit zeer zuivere eiwit bevat veel L-glutamine, een belangrijk aminozuur voor het opbouwen van gezond weefsel en een goed maag-darmstelsel ter voorkoming van allergieën. Het bevat ook het belangrijkste anti-oxidant in ons lichaam, glutathion. Kinderen die daar te weinig van binnen krijgen lopen meer risico op het ontwikkelen van ADHD, asperger en autisme (Bron: Natural News).

Omega 3 vetzuren

Kinderen moeten dagelijks minimaal 1 gram goede kwaliteit omega 3 vetzuren EPA en DHA binnenkrijgen. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk bij de vorming van de hersenen en voor het doorgeven van signalen in de hersenen. Een goede bron daarvoor is wilde sockeye zalm van Alaska. Bijvoorbeeld te koop bij Fishes of tegenwoordig ook bij AH. Vlees van graskoeien is ook een bron van omega 3 vetzuren evenals biologische eieren. Voor vegetariërs kan omega 3 gehaald worden uit lijnzaadolie of gepeld hennepzaad. Niet geestverruimend maar wel geestversterkend.

Bron: Natural News

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.