Heerlijk verwarmend stoofvlees met pastinaak/knolselderijpuree

stoofvleesGoed. Herfst dus. Dan toch maar de verwarming aan, nog bescheiden op 17 graden, dus het blijft koud in een huis met enkel glas. Dan is deze heerlijke stoofschotel met vlees dat bijna smelt op je tong het beste wat je jezelf kunt voorzetten. Ik heb het in een slowcooker gemaakt. Een moderne variant van het ‘sudderpannetje op het vuur’. Je hebt niet persé zo’n slowcooker nodig, maar heeft wel zo z’n voordelen. Je gooit ’s ochtends of ’s middags al je ingredienten erin; stelt m in op temperatuur en uren en verder heb je er geen omkijken meer naar. Voor mij heeft het iets van luxe om te weten dat het tegen etenstijd alleen nog maar een kwestie van opscheppen is. Bijna alsof je in je eigen huis uit eten gaat ;-). Bovendien kun je het ding ook prima alleen thuis laten; dus jij gaat lekker naar je werk, terwijl de slowcooker voor je kookt .

slowcookerGenoeg gezegd om jullie warm te laten lopen voor zo’n slowcooker? Al is het maar om mee te doen aan de slowfoodbeweging! Qua elektriciteitsverbruik hoef je je ook geen zorgen te maken; collega-blogger van eetgoedvoeljegoed heeft haar man laten uitrekenen dat als ze de slowcooker dagelijks 8 uur aan zou hebben, 365 dagen per jaar, dat EUR 52,- per jaar zou kosten. Niet echt om van wakker te liggen dus.

Je kunt dit recept natuurlijk ook gewoon in de braadpan op het vuur laten staan pruttelen; of nog beter; op een warme (hout)kachel!

 

5 gedachten over “Heerlijk verwarmend stoofvlees met pastinaak/knolselderijpuree

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.