Foto: R. van West

Kokosolie/boter frosting met sinaasappelschil

Foto: roosgoesgreen
Foto: roosgoesgreen

Zo’n laagje extra vet bovenop een cake doet het altijd goed. Zeker als je een cake hebt die wat droog is uitgevallen, kan je ‘m met een frosting of icing altijd redden. In feite is het heel makkelijk: een vet, liefst gestold bij kamertemperatuur, mengen met een zoetstof en smaakjes, that’s all. Je kunt volop variëren met ‘vetten’; kokosolie is ideaal, of in combinatie met boter of cacao-boter. Maar mascarpone werkt ook prima (lekker met limoenrasp en sap en een zoetstof). Deze variant met sinaasappelschilletjes doet het wat mij betreft vooral goed bij chocola.

Ingrediënten:
(genoeg voor cake van ongeveer 15 x 15 cm)
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gr boter (of 25 gram cacaoboter)
  • 2 el steviakristal
  • 5 druppels stevia (of meer naar smaak)
  • 2 el (kokos)room (hoeft niet persé)
  • 1,5 tl vanille essence
  • 1 el geraspte sinaasappelschil

Bereiding:

– Doe de (cacao)boter en de kokosolie in een kom en laat smelten (bijvoorbeeld in de oven op de laagste stand, liefst onder de 50 C)

– Roer dan alle andere ingrediënten erdoorheen, even proefen, en hard laten worden; hou het goed in de gaten zodat je het op je (afgekoelde) cake smeert als het net is gaan stollen maar nog wel zacht is

– Verder laten opstijven in de koelkast

Goeie combi met waltnootbrownie met zwarte bonen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Een reactie plaatsen