Frambozenyoghurtijs met cacaonibs

Foto: R. van West

Een variatie op het ingevroren-fruit-ijs-à-la-minuut, zonder ijsmachine. Wel een staafmixer of blender nodig. De hoeveelheden zijn een beetje op de gok, het maakt ook eigenlijk niet uit, het wordt altijd lekker ;-) .

Frambozen eten is een goede manier om je tegen kanker te beschermen, ze bevatten salvestrolen en zijn één van de beste bronnen van ellaginezuur, een stofje dat de groei van tumoren tegenhoudt. Bessen zitten sowieso vol met gezonde stofjes.

Ingrediënten

  • 100 gr frambozen, ingevroren
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml yoghurt
  • 1 tl stevia
  • handje cacaonibs/rauwe cacaobonen/chocola

Bereiding

- Doe de slagroom, yoghurt en stevia in de blender of maatbeker

- Doe de frambozen erbij en mix alles tot een smeuig geheel

- Voeg de cacaostukjes toe en blend nog even

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>