Chia pudding met blauwe bessen

(Recept oorspronkelijk van www.rawsuperfoods.com)

Chia-zaden worden als superfood aangeprijsd vanwege de uitzonderlijk grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, de vezels, volwaardig eiwit en anti-oxidanten. Ze nemen veel water op en vormen dan een soort gelei, die veel gebruikt wordt om raw food recepten te ‘binden’. Zo kan je desgewenst van een smoothie door toevoeging van chia-zaad een soort pudding maken.

Ingrediënten (voor 2p):

  • 60 g amandelen, 8 uur geweekt en 300 ml water (of 300 ml kant en klare amandelmelk)
  • 1 banaan
  • 1 dadel en/of wat moerbeien
  • 1/3 cup blauwe bessen
  • 2 el amandelpasta (hoeft niet, maar maakt het extra romig)
  • 1 el mesquite poeder (en als je hebt 1 tl macapoeder)
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • evt nog bijzoeten met 5 druppels stevia
  • 4 el chiazaadjes

Bereiding:

- Maak eerst de amandelmelk. Doe de geweekte amandelen in de blender samen met de 300 ml water. Een paar minuten flink blenden op hoge snelheid. Daarna door een zeef of kaasdoek gieten (voor nog gladdere melk).

- Doe de melk terug in de blender. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de chiazaadjes.

- Blend tot je de gewenste gladheid hebt (ik heb er graag nog stukjes in zitten)

- Je hebt nu een lekkere smoothie te pakken. Om er pudding van te maken voeg je de chiazaadjes toe en laat je het ongeveer 10 minuten staan, zodat de zaadjes kunnen uitzetten.

3 reacties op “Chia pudding met blauwe bessen

  1. Pingback: » Recept: notensmoothie met amandelmelkhetkanWel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>